Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Прокуратура повідомляє про факт рейдерського захоплення комунальної власності Бориспільської районної ради


Прокуратура повідомляє про факт рейдерського захоплення комунальної власності Бориспільської районної ради

У прокуратурі Київської області повідомили про факт рейдерського захоплення комунальної власності Бориспільської районної ради громадянами, які за допомогою державного реєстратора скасували право власності на будівлю та відразу її приватизували.

На підставі судового рішення, прийнятого у 2010 році за позовом прокуратури, визнано право комунальної власності Бориспільської районної ради на будівлю, яка знаходиться в центрі м. Борисполя, площею майже 1000 м², вартість якої становить понад 7,6 мільйонів гривень.

Не погоджуючись із вказаним рішенням, товариства-відповідачі неодноразово оскаржували його у судах різних інстанцій з вимогою переглянути за нововиявленими обставинами.

Однак, у 2016 році усіма судовими інстанціями відповідачам відмовлено у перегляді рішення за нововиявленими обставинами.

Не зупинившись на цьому, юридичні особи, які були відповідачами за позовною заявою прокурора, звернулись до державного реєстратора, яким скасовано реєстрацію права комунальної власності Бориспільської районної ради на вказаний об’єкт нерухомого майна, та одночасно зареєстровано на нього право приватної власності групи осіб.

У подальшому, будівлю штучно розділено на декілька об’єктів, неодноразово відчужено на користь третіх осіб та укладено щодо неї договори іпотеки.

Реагуючи на виявлені порушення, Бориспільською місцевою прокуратурою за цим фактом розпочато досудове розслідування за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене групою осіб, в особливо великих розмірах) КК України, та на зазначені приміщення накладено арешт.

Разом з цим, Бориспільською місцевою прокуратурою пред’явлено позов про витребування вказаної будівлі з чужого незаконного володіння, а також про визнання недійсними ряду правочинів, який задоволено у повному обсязі.



Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031