Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Бандитський Бориспіль


Бандитський Бориспіль

У спільноті «Бориспіль для всіх» у Фейсбук з’явився пост: «Хвилин 30 назад скоєно напад на продавщицю цукерок на вул. Нижній Вал (за Аваль-банком, що у центрі міста).Чоловік у балаклаві напав з ножем!»
Повідомлення викликало нову хвилю паніки, що не вщухає від звістки про вбивство жінки на вул. Головатого. До обіду про випадок знало все місто. Балаклава, ніж, цукерки… Який мотив і що ж трапилося?

Поліція мовчить
У понеділок вранці на плановій нараді Бориспільського міського голови прозвучала інформація про напад невідомої особи на магазин, розташований у центрі. У Бориспільському відділі поліції підтвердили, що інцидент таки був. За інформацією правоохоронців, насправді інцидент почався із невеликого конфлікту між нетверезим чоловіком та продавцем, яка зробила йому зауваження. Після чого невідомий дістав із кишені предмет, схожий на ніж, чим налякав жінку. Ніхто не постраждав. Чоловікові вдалося втекти, його особа встановлюється, адресу магазину в поліції не розголошують. «Ситуація вивчається, взяті записи із камер спостереження маршруток, які проїжджали в цей час повз», — обнадійливо говорять у поліції.

Виявляється, напали на продавця, яку добре знають і в якої купують солодощі мешканці околиці. Версія постраждалої пані Людмили відрізняється від інформації, наданої поліцією.

Що було
27 листопада о 7:45 ранку було скоєно озброєний напад на магазинчик цукерок «Новий», що за банком «Аваль», у центрі Борисполя. Раніше торгували у вагончику, який нещодавно прибрали, отримавши капітальне місце. Продавець пані Людмила розповіла, що до неї зайшов чоловік близько 40 років із закритим обличчям і, погрожуючи пістолетом у кишені (чи, як прийнято казати, «предметом, схожим на пістолет»), з матами вимагав гроші. Другий нападник охороняв на вулиці вхід до магазину. Бандит спробував зайти за прилавок, але продавець вчинила супротив, відбиваючись шваброю. Тоді грабіжник схопив ножа, який використовується в магазині для розпаковування коробок із солодощами, і зав'язалася коротка боротьба. Продавець не розгубилася і, схопивши руки злочинця з ножем, не дала ним скористатися. Нападники втекли, захопивши коробку з дрібними грошима. Перебуваючи у шоковому стані, пані Людмила попросила людей викликати поліцію. Слідчі опитали потерпілу та зняли відбитки пальців. Вражає, що зловмисники ведуть себе настільки зухвало серед білого дня через
безкарність.

«Нова поліція нас не береже»
«Вісті» поспілкувалися з власницею магазину, яка запевняє, що такі випадки непоодинокі і стали нормою для власників малого бізнесу та продавців. «На поліцію не надійся — тільки на себе», — дає пораду жінка. Продавці, які працюють поблизу, розповіли за півгодини цілу добірку кримінальних історій. Мораль в усіх одна — в ефективність роботи поліції, тим більше превентивну, люди не вірять, спираючись на досвід власний і знайомих.
«Бориспіль стає більш небезпечним. Тут величезна кількість гральних закладів, доступність алкоголю та наркотиків плодить контингент людей, яким потрібні легкі гроші на життя та «шкідливі звички». Зрозуміло, працювати такі громадяни бажання не мають», — резонно підсумовують бориспільці.

Поліція, не для преси, визнає, що нічого не може вдіяти — заважає недолугість законодавства, роздвоєність поліції на патрульну й райвідділок та стихійність злочинності. Населення обурює той факт, що поліція все тримає у таємниці, що посилює напругу у суспільстві і невдоволення поліцією.

Думки вголос
Після резонансних і нерозкритих злочинів у Борисполі заговорили про легалізацію зброї — це тема модна. Та чи зробить зброя на руках місто і країну безпечнішими? Неможливо роздати її найслабшим — дітям, які повертаються зі школи, жінкам, які йдуть з роботи, пенсіонерам, яким принесли пенсію. Щоб зробити Бориспіль містом комфортним для життя, необхідні комплексні заходи щодо безпеки. Але в кого, як не в поліції, є можливості й засоби? Коло замикається…

Р.S. Нової інформації щодо вбивства жінки на вул.Головатого досі немає: ні версій, ні припущень, ні свідків, ні підозрюваних.

Сергій КРУЧИНІН,
Тетяна ХОДЧЕНКО

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031