Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

У пункті пропуску «Бориспіль» затримали чергову партію з 59 мобільних телефонів «Apple»


У пункті пропуску «Бориспіль» затримали чергову партію з 59 мобільних телефонів «Apple»

Чергову спробу незаконного переміщення через митний кордон України в пункті пропуску «Бориспіль» партії сучасних мобільних телефонів в комплекті попереджено працівниками Управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Київської митниці ДФС у співпраці з ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

59 нових та вживаних мобільних телефонів «IPhone Х Silver» (моделі А 1901, А 1885) на 256 GB, «IPhone 7», «IPhone 7 Plus», «IPhone 6 Plus», «Samsung S 8 Plus» та «IPhone 6 S Plus» намагався ввезти на територію України з порушенням митних правил громадянин США, який прилетів авіарейсом з Нью-Йорку.

Мобільні телефони, що їх перевозив пасажир у власних кишенях та дорожніх валізах, було виявлено на рентген-апараті митниці після перетину «білої лінії». Усі вживані мобільні телефони переміщувались без коробки виробника і були упаковані кожний окремо у поліетиленову прозору плівку без ознак приховування.

Із зазначених телефонів пасажиру було пропущено два вживаних мобільних телефони «IPhone 6 S Plus» та «Samsung S 8 Plus» як його особисті речі.

За протоколом про порушення митних правил до винесення судом рішення у справі затримано 2 нових мобільних телефона «IPhone Х Silver» (моделі А 1901, А 1885) на 256 GB торгової марки « Apple Inc. та 55 бв мобільних телефони - «IPhone 7», «IPhone 7 Plus», «IPhone 6 Plus» та «IPhone 6 S Plus» та 18 гарнітур – навушників до мобільних телефонів, 8 USB кабелів.

Загалом протягом 11 місяців Київською митницею ДФС складено 9 протоколів про порушення митних правил, де фігурували були мобільні телефони, на загальну суму близько 2 мільйонів гривень.

Довідково: товари, ввезення яких здійснив громадянин США, належать до категорії товарів, на які встановлено обмеження щодо переміщення через митний кордон України -- згідно з Постановою КМУ від 21.05.2012 № 436 «Про затвердження переліків товарів, на які встановлено обмеження щодо переміщення через митний кордон України», мобільні телефони підлягають оцінці відповідності згідно з вимогами технічних регламентів (додаток 12),

Також, відповідно до ч.1 ст. 25 та ч. 12 ст. 26 Закону України «Про радіочастотний ресурс України», умовами застосування радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв на території України є документальне підтвердження їх відповідності технічним регламентам (декларація про відповідність). Внесення до реєстру радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв, що можуть застосовуватися на території України у смугах радіочастот спеціального користування, типів радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв є однією з підстав для присвоєння радіочастот, надання висновків щодо електромагнітної сумісності, дозволів на експлуатацію, а також дозволів на ввезення з-за кордону радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв спеціального призначення.

ДФС Київщини

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031