Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Сесія «під ялинку»


Сесія «під ялинку»

Сесійне засідання Бориспільської міської ради відбулося 21 грудня, пройшло злагоджено, однак не без пристрастей. Розгулятися було де: у порядку денному 226 питань (не враховуючи додаткових). Сесійний день тривав допізна, але все було розглянуто.

Новий депутат в облраді
Сесія «під ялинку»
На сесійному засіданні був присутній депутат Київської обласної ради від Радикальної партії Ляшка Олександр Мефодій. Обирався він по одному із округів Бориспільщини. Депутатом став нещодавно, після того, як загинув його однопартієць.
Із сесійної трибуни Олександр Мефодій обіцяв всіляко сприяти розвитку і розбудові Борисполя та району.

Бюджет-2018 обнадійливий
Сесія «під ялинку»

Бюджетних питань було два. Першим вносилися зміни до бюджету-2017 — проведено перерозподіл коштів з одного об’єкта на інший з метою раціонального їх використання.
Коментуючи нюанси бюджету наступного року, міський голова зазначив, що спроба Міністерства фінансів нав’язати місцевим бюджетам субсидії, пільги тощо не була підтримана Верховною Радою. У тому числі, завдяки принциповій позиції Асоціації міст України. Тож бюджет міста вдалося зберегти на рівні минулого року.
Депутати відзначили, що бюджет завжди є недосконалим. Але голосувати необхідно. Бо це заробітні плати працівників бюджетної сфери. Валерій Мартишко загострив увагу на проблемах освітньої галузі:«Ми будуємо дитсадочки, школи. Але хто там буде працювати? Щоб зацікавити молодих спеціалістів, мусимо будувати і надавати їм житло.»

Шансів на викуп позбавили ще на рік
Спірним виявилося питання про затвердження переліку об’єктів нерухомого майна комунальної власності, що підлягають відчуженню. Йдеться про два об’єкти, які міська рада планувала продати у наступному році. Один із них — це старенька хата на вулиці Польовій. Третина цієї хати 20 років тому за рішенням суду перейшла у власність територіальної громади. А мешканці, які там живуть, хочуть ту частку викупити. Цей пункт заперечень не викликав.
Пристрасті розгорілися навколо другого об’єкта — підвального приміщення на вулиці Нижній Вал, 5, яке орендує підприємець Любов Сігарьова під магазин.
Епопея із викупом тягнеться не перший рік. 20 років тому людина взяла його в оренду. Три роки вивозила звідти сміття і наводила лад, робила ремонт. 17 років торгує. Нещодавно перепрофілювала магазин у продовольчий. Хоче викупити приміщення, щоб залишити дітям хоч нерухомість. Але мешканці будинку проти. Їх підтримує депутат округу Євгеній Боженко.
Цікаво, що позиція у мешканців будинку двояка. З одного боку, вони не поспішають створювати ОСББ, яке б узяло на себе юридичну відповідальність за утримання будинку. Тоді саме вони вирішували б долю підвалів та інших місць загального користування. Однак заявляють, що підвали — це спільна власність. От тільки юридичної сили такі заяви не мають.
У результаті, до переліку об’єктів, які міська рада могла б продати у 2018 році, підвал на Нижньому Валу, 5, не потрапив. Підприємцю продовжили договір оренди на три роки без одного дня (від трьох років — необхідно оформляти оренду в нотаріуса і платити чималі кошти). Пані Сігарьова повідомила, що вона намагатиметься викупити підвал. Думаю, для цього їй доведеться знайти спільну мову із мешканцями будинку. До речі, саме на цій сесії Любов Сігарьова отримала грамоту як підприємець, який завжди допомагає волонтерам.

Про друкарню на Ватутіна
Приміщення на вул. Ватутіна, 69 багато років стоїть пусткою. З’явився підприємець, який захотів узяти його в оренду і облаштувати магазин з продажу будматеріалів. Але депутати, які вивчали питання детально, висловили ідею знести стару будівлю і на тому місці побудувати соціальне житло.
— Там будівля чесного слова не варта, — наголошував із сесійної трибуни депутат Ігор Шалімов. — Щоб робити там магазин будматеріалів, необхідно вкласти не менше, ніж мільйон гривень. Якщо ми зараз надамо ділянку підприємцю, і він вкладе туди такі кошти, а потім через рік-два заберемо, то це буде некоректно з боку міської ради.
Рішенням сесії питання було відправлене на довивчення.

Ірина КОСТЕНКО, фото автора

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031