Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Бориспільських підприємців просили дотримуватися правил


Бориспільських підприємців просили дотримуватися правил

13 лютого у Бориспільській міській раді відбулося засідання комісії з питань здійснення контролю за додержанням вимог законодавства у сфері торгівлі, ресторанного господарства та побутового обслуговування.

Головувала на засіданні заступник міського голови Людмила Ковальова. Були запрошені представники ринків «Новий», «Зоряний», «Центральний», «Кооперативний», МСТ, маркетів «Сільпо», «Фора», «Новус», «Еко», «Білла», «АТБ», ТРЦ «Аеромол», ТЦ «Парк Таун», ТЦ «МіксМолл».

Начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Бориспільського районного управління Головного управління Держ­продспоживслужби в Київській області Лариса Улько нагадала підприємцям основні моменти, яких мають дотримуватися заклади торгівлі: холодильники мають митися і дезінфікуватися, в них має бути контроль за температурою та дотримане товарне сусідство продуктів; на робочих місцях має бути дезінфікуючий розчин для рук; продавці мають бути не в домашньому одязі, а в спеціальному; мають витримуватися умови і терміни зберігання продуктів; як і важливе маркування кожного продукту; продавці мають проходити медичні огляди й мати особові медичні книжки.

На зустрічі йшлося про зіпсовані продукти на прилавках, про прострочені терміни придатності: про те, як покупців обважують, як у супермаркетах обманюють на цінниках, ціна на яких не відповідає тій, що буде в чеку.
Усе сказане мало рекомендаційний характер і апелювало до совісті бізнесу й страху перед журналістськими перевірками. Оскільки, нагадаємо, наразі санітарні вимоги відмінені: четвертий рік служба не здійснює перевірок через накладений урядом мораторій. Мотивується тим, що перевірки перешкоджають розвиткові підприємництва.
Людмила Ковальова пообіцяла підприємцям неприємні моменти, які міська влада, написавши у відповідні органи, має змогу влаштувати тим, хто наражає містян на небезпеку через неякісні продукти, недотримання санітарних норм, чи тим, хто людей обважує.

Окремо йшлося про благоустрій підприємцями прилеглої до закладів території (згідно з вимогами, у радіусі 20 м) та договори на вивезення сортованого сміття.

Ярослав Годунок, секретар міської ради, висловив сумнів, що після засідання місцеві підприємці виправляться, тому емоційно пообіцяв порушникам журналістські перевірки й відповідну активність у Фейсбук, і нарешті — перевірки відділу з благоустрою.

Відеозапис засідання можна переглянути на нашій сторінці у Фейсбук.

Сергій КРУЧИНІН

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031