Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

У бориспільському театрі «Березіль» на творчому вечорі поетеси Ольги Кацан був аншлаг


У бориспільському театрі «Березіль» на творчому вечорі поетеси Ольги Кацан був аншлаг

У театрі «Березіль» на творчому вечорі поетеси Ольги Кацан був аншлаг. Більше ста глядачів завітали на гостину до авторки, яка представила збірку «У вітті заплуталось сонце». Перш ніж побачити світ, сьомій «ластівці» довелося пройти шлях у два роки. Попередні ж «самвидави» були готові, максимум, за два місяці.

На сцені театру «літають» книги і пурхають голуби. Під музичні акорди з’являється винуватиця дійства з паперовим птахом у руках і випускає його в політ, що символізує вільність думок.
У бориспільському театрі «Березіль» на творчому вечорі поетеси Ольги Кацан був аншлаг

Варто зазначити: попри те, що вечір, як зізналася Ольга, був побудований на імпровізації, він вразив оригінальністю. Молода поетеса продумала цілу програму, в якій знайшлося місце для інсценізацій віршів театром слова, що діє при центральній бібліотеці, музичним паузам (гурт «TaVi»), діалогам з глядачами і літературному аукціону. До речі, переможцем одного з етапів стала журналіст «Вістей» Ірина Костенко. Її побажання авторці глядацька зала визнала найкращим, за цей експромт пані Ірина отримала в подарунок хенд-мейд «Ляльку Натхнення». У етапі «Хто більше?» всіх обійшла найкраща подруга Ольги Ірина Криворучко, зачитавши напам’ять найбільше рядків з поезії подруги. До того ж, вона долучилася до організації вечора, та й слово про автора на звороті збірки належить їй.
У бориспільському театрі «Березіль» на творчому вечорі поетеси Ольги Кацан був аншлаг

Серед глядачів — гості зі столиці. Відомий мовознавець, автор понад 30 новаторський підручників з вивчення української мови, заслужений діяч науки України Іван Ющук — упорядник Олиної збірки. Він зазначив, що поезія Ольги «цікава й пройнята оптимістичними рисами, читається легко, що є важливим для сучасного поета».
Поет-ронделіст Микола Боровко підкреслив: «Ольга Кацан несе в літературу те, що називають на межі різновиду мистецтв. Вона режисер, читець і переконувач у правоті та справедливості думок. А цього в літературі сьогодні не вистачає».
У бориспільському театрі «Березіль» на творчому вечорі поетеси Ольги Кацан був аншлаг

Відомий тележурналіст, доктор філософії з екстремальної психології, професор Олександр Тур’ян, крім високої оцінки поетичної діяльності Ольги, звернув увагу на її ремесло — журналістику. Заслужений журналіст України вперше глянув у бік дівчини під час фестивалю «Прес-весна на Дніпрових схилах», де він був головою журі в одній з номінацій. Потім він читав майже все, що виходило з-під пера Ольги. Таким чином Олександр Володимирович став на декілька років провідником Ольги на шляху журналістики.

А з вуст члена Національної спілки письменників України Володимира Литвина, який є редактором збірки Ольги Кацан, пролунали й вітання Ользі зі вступом до Національної спілки журналістів України, куди її прийняли на початку лютого.

Іван КОТОВ

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031