Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

На півдні міста Бориспіль ПрАТ «Агробудмеханізація» починає нове будівництво


На півдні міста Бориспіль ПрАТ «Агробудмеханізація» починає  нове будівництво

ПрАТ «Агробудмеханізація» починає в Борисполі нове будівництво на півдні міста на вулиці Польова, 1. Це поряд з кінцем вулиці Гоголя, що йде від дитячої поліклініки. Голова правління компанії Володимир Шалімов розповів, що буде на тому місці.

На ділянці, від якої до центра міста 15 хвилин пішки, буде збудовано котеджне містечко. Воно має складатися з невеликих зблокованих котеджів — так званих «таунхаусів».

«У нашому місті це слово часто викликає обурення через цілу низку проблемних питань, в тому числі тому, що їх іноді ліплять на 5—6 сотках, — говорить голова будівельної компанії. — Наш майданчик великий — 2,6 га. Містечко буде обгороджене й охоронятиметься. Все, як підказує європейський досвід.

Мені дуже хочеться звести в Борисполі цивілізоване котеджне містечко, але недороге, середнього класу, для невеликих родин з трьох—чотирьох чоловік».

Передісторія
«У 2002 році, коли ще міським головою був Олександр Придатко, цю земельну ділянку на 25 років було відведено компанії «Єврофарма». На той час вони там збиралися будувати фармацевтичний завод. У 2006 році новий власник «Єврофарма» зрозумів, що там їм не дадуть збудувати завод — на той час на тому місці виникло вже ціле поселення малоповерхової забудови, вже жили люди в тихому районі. Тоді ділянці змінили цільове призначення під котеджну забудову. Весь цей час власник платив і платить за землю кошти. В кінці минулого року він до нас звернувся з бажанням почати там будівництво: «Хочу збудувати там котеджне містечко». Ми з ним домовилися втілити цю ідею в життя на пайових умовах».

Власний простір
Містечко буде будуватися за сучасним принципом «квартира на землі». Це зручність квартири одночасно з наближенням до землі й відсутністю сусідів зверху й знизу. Таке помешкання, на відміну від приватного будинка, не передбачає ведення сільського господарства, тобто городу немає. «Між будинками ми закладаємо 10 метрів — у кожного власника будуть свої дві сотки, де він зможе поставити гойдалку, мангал, столик, посіяти газон. У цьому проекті ми дослухаємося до філософії «власного простору» — кожна людина все життя прагне мати свій власний простір, свій дім, свою маленьку фортецю. Ми хочемо її збудувати».

Що всередині?
Кожен котедж буде розділено на два помешкання. Парканом буде розділено й зону перед будинком, щоб кожен відчував свою приватність. У такий спосіб власник матиме свій простір ззовні та всередині.

Знизу будинку — утеплений підвал, в якому великий гараж — 32 кв. м і два приміщення. Можна туди додати батарею, можна зробити прохолодне овочесховище — кому що треба.

На першому поверсі — прихожа, туалет і велика кухня-їдальня — 28 кв. м. «Дуже важливо мати вдома таку велику кімнату, де кожному членові родини знайдеться свій куточок і де всі ввечері збиратимуться разом», — говорить Володимир Ілліч, заступаючись за споконвічні родинні цінності у наш вік електронних гаджетів.
На другому поверсі — дві (15+20 кв. м) чи три (15+12+9 кв. м) спальні та просторий санвузол (6 кв. м). Спальня матиме накритий від дощу балкон.

Висота стелі — 2,80 м. Взагалі проект передбачає можливість індивідуального налаштування, оскільки внутрішні стіни не нестимуть конструктивного навантаження.
Опалювати свій дім можна буде газом чи дровами. Загальна площа помешкання складатиме 150 кв. м (по 50 квадратів на поверх).

Щодо вартості, то її обіцяють зробити достойною — дешевше, ніж квартира аналогічної площі. Передбачається гнучка система розстрочки платежів. Ще не збудованими котеджами вже цікавляться кияни.

Для наступних поколінь
Володимир Шалімов запевняє, що «Агробудмеханізація» вкладе в проект увесь свій досвід високоякісного будівництва: «Ми ніколи не будували таунхаусів, тому містечко на Польовій стане нашим пілотним варіантом для малих міст України. Я вже не хочу будувати багатоповерхівки в Борисполі — в нас взагалі не повинно бути висотної забудови вище оптимальних 4—5 поверхів. Розумієте, я бачу Бориспіль самодостатнім містом з власною інфраструктурою, промисловістю, культурними та освітніми об’єктами, а не спальним районом столиці, забудованим висотками.

Котеджі ми будемо будувати з якісної та перевіреної часом червоної цегли, яка чудово себе зарекомендувала в цілій низці наших об’єктів. Разом з хорошою металочерепицею, білими вікнами та дверима балкона червона цегла допоможе нам зробити будинок красивим, ошатним та акуратним. Щодо надійності, то хочу, щоб у цих котеджах жили онуки й правнуки тих, хто їх зараз купить».

Сергій КРУЧИНІН

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031