Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

У Воронькові відкрито лабораторію забору крові


У Воронькові відкрито лабораторію забору крові

У вівторок, 10 квітня, в рамках медичної реформи відбулося урочисте відкриття лабораторії забору крові на базі Вороньківської дільничної лікарні Бориспільської ЦРЛ. Символічну червону стрічку перерізали голова Бориспільської районної державної адміністрації Олександр Туренко та голова Бориспільської районної ради Владислав Байчас.

У заході взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Руслан Садовський, заступник голови РДА Сергій Білецький, заступник голови районної ради Іван Недогибченко, керівник апарату адміністрації Лілія Білик, Вороньківський сільський голова Ніна Яструб, головний лікар центральної районної лікарні Олександр Щур, головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Денис Хурса, головний лікар Вороньківської дільничної лікарні Бориспільської ЦРЛ Анна Ільчишина та інші.

Лабораторія забору крові оснащена сучасним медичним обладнанням: аналізатор гематологічний YUMIIZEN H 500 CT у комплекті з реактивами, аналізатор біохімічний автоматичний Pentra C 400 у комплекті з реактивами, мікроскопи бінокулярні PINK MC 50, стерилізатор повітряний ГП-80, центрифуга лабораторна ОПН-3.01 «ДАСТАН», спеціалізовані медичний інвентар, меблі тощо. Загальна вартість обладнання становить 1,5 млн грн.

Нова апаратура дозволяє досліджувати кров людини за 10 протокольними показниками, причому набагато краще та швидше, ніж раніше, — зауважують медики.

Аналогічну, але більш потужну, лабораторію забору крові планується відкрити цього року в м. Бориспіль, на базі центральної районної лікарні.

Якщо лабораторія у Воронькові обслуговуватиме населення південної та південно-східної частини Бориспільського району, то друга лабораторія проводитиме діагностику населення північної частини району та міста Бориспіль. Транспортування аналізів за відповідним графіком та в установленому порядку забезпечуватимуть автомобілі Центру первинної медико-санітарної допомоги в спеціальних сумках-рефрежераторах.

Планується в кожній сільській медичній амбулаторії зробити пункти забору крові. Результати аналізів надходитимуть на електронну скриньку. Також йдеться про встановлення сучасної інформаційної медичної програми, що охоплюватиме весь район та місто. Завдяки програмі кожна фізична особа зможе автоматично завантажувати собі інформацію про результати забору крові в мережі Інтернет.

Медичні послуги будуть безкоштовними, принаймні, о першій порі. Їх зможуть отримати не лише зареєстровані мешканці Бориспільського району, а будь-хто незалежно від місця реєстрації. На цьому акцентував голова РДА Олександр Туренко.
У Воронькові відкрито лабораторію забору крові

«Ми всі розуміємо, що первинна ланка медицини переживає потужну реформу, — пояснює Олександр Валентинович. — Люди, які проживають в районі, але не зареєстровані, будуть все одно укладати договори з лікарями місцевої первинної ланки. Якщо, наприклад, людина зареєстрована на Виноградарі, а проживає у Вишеньках, то укладатиме договір у Вишеньках, щоб не їздити на Виноградар. І якщо людина уклала угоду та лікар дав направлення на аналізи, то людина отримує ці послуги безкоштовно. Це сьогоднішня ситуація. Яким буде завтра, покаже час».

Також очільник району розповів про перспективи будівництва в с.Вороньків сучасного потужного клініко-діагностичного центру. За його словами, вже розроблено візуалізацію даного проекту та буде представлено на найближчому засіданні Ради регіонального розвитку. Якщо Кабінет Міністрів України підтримає ініціативу, то наприкінці лютого 2019 року центр буде введено в експлуатацію.
У Воронькові відкрито лабораторію забору крові

Нагадаємо, 2018 рік в Бориспільському районі оголошено роком медицини. Левова частка фінансових надходжень до місцевого районного бюджету, в тому числі податків ДП МА «Бориспіль», сьогодні спрямовується на зміцнення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я та підвищення якості надання медичних послуг місцевому населенню. Зокрема, на лабораторно-діагностичне відділення, лабораторне відділення анестезіології та інтенсивної терапії та Вороньківську лабораторію забору крові вже спрямовано майже 7 млн грн коштів з районного бюджету.

Бориспільська РДА

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031