Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Інвестори «Укрвійськбуду» рятують квартири


Інвестори «Укрвійськбуду» рятують квартири

Довгобуд на вул. Ватутіна, 97 (на розі з вул. Момота) у Борисполі, який свого часу зводив «Укрвійськбуд», отримав шанс на добудову, хоча стоїть уже 11 років. Чи не зникне шанс через пасивність забудовника та законодавство?

145 інвесторів десятиповерхівки об’єдналися у житловий кооператив «Фенікс» і домовилися із забудовником, що кооператив добудує будинок. Але протягом 11 років, які довгобуд простояв бетонною коробкою, змінилося законодавство, закінчилася дія дозволів на проведення будівельних робіт.
Нині об’єкта незавершеного будівництва юридично не існує.

Є потреба оформити всю документацію на основі діючої законодавчої бази, тому інвестор звернувся до виконкому Бориспільської міської ради. На засідання, 2 квітня, було винесено питання «Про надання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки по вул. Ватутіна, 97 у місті Борисполі ДП Міністерства оборони України «Укрвійськбуд» на будівництво 189-квартирного житлового будинку». Представників «Укрвійськбуду» на засіданні виконкому не було.

Стало відомо, що «Укрвійськбуд» як замовника змінити не можна, він має оформити багатоповерхівку як об’єкт незавершеного будівництва, бо є господарем земельної ділянки, де стоїть будинок.
Представники інвесторів, які були присутні на засіданні, наголошували, що недобудова проблемна: частина документів втрачена, технічні умови застарілі. Наразі триває експертиза стану будівлі. Інвесторам пообіцяли видати технічні умови від ПрАТ «Київобленерго», звернулися до КП «Бориспільводоканалу», на черзі — КП «Бориспільтепломережа» та ПрАТ «Київоблгаз».

Насторожило зібрання формулювання питання, винесеного на розгляд. Воно звучить так, ніби видаються містобудівні умови на вільну земельну ділянку, ніде не сказано, що це добудова, що там є об’єкт незавершеного будівництва. Знаючи не найкращу репутацію «Укрвійськбуду» як забудовника, важливо, щоб інвестори в черговий раз не постраждали.

Виконком вирішив відправити питання на довивчення будівельній комісії та юридично-кадровому управлінню. Має бути зустріч із представниками «Укрвійськбуду», і, за законом, підприємство має підписати договір на пайову участь (а це 4% від загальної вартості будівництва) — це важіль впливу на забудовника. Якщо будинок добудовуватимуть інвестори, як домовлено, депутати розглянуть питання про зменшення суми пайової участі.

Ірина КОСТЕНКО, фото автора

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031