Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

На честь загиблого воїна АТО у Борисполі відкрили меморіальну дошку


На честь загиблого воїна АТО у Борисполі відкрили меморіальну дошку

21 вересня на подвір’ї Бориспільського НВК "Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів" імені Костянтина Могилка зібралися учні, вчителі, учасники АТО, представники міської влади та гості з нагоди відкриття меморіальної дошки захиснику України, воїну АТО Степаненку Сергію Євгенійовичу.
На честь загиблого воїна АТО у Борисполі відкрили меморіальну дошку

Сержант Сергій Степаненко загинув 19 грудня 2016 року в бою на Світлодарській дузі, під час спроби прориву противником лінії оборони. Він стріляв з АГС, відволікаючи увагу на себе, був смертельно поранений у груди. За героїзм проявлений у військових діях під Світлодарською дугою Сергій Євгенович Указом Президента від 29 грудня 2016 року № 580 був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня, посмертно. Указом Патріарха Київського і всієї Русі України від 24 травня 2017 року нагороджений Медаллю «За жертовність і любов до України», посмертно, та медаллю за участь в боях «Світлодарська дуга».
На честь загиблого воїна АТО у Борисполі відкрили меморіальну дошку

По смерті залишилися дружина, донька, син та згорьована мати. Саме рідним Сергія було надано право відкрити меморіальну дошку на будівлі школи, яку свого часу закінчував герой. Директор навчального закладу Світлана Мазур зазначила, що сьогодні особливий день, коли на фасаді будівлі школи з’явилася дошка на честь учня цього закладу, який любив Україну і віддав за неї найдорожче – життя. Заступник міського голови Людмила Пасенко зачитала рішення виконавчого комітету про встановлення дошки та під час виступу закликала учнів навчального закладу пам’ятати подвиг захисника України, адже герої не вмирають, вони живуть доти, доки ми пам’ятаємо про них. Особливими гостями на заході були побратими Сергія. Учасник АТО Геннадій Береза зауважив, що це вже не перша дошка, яку їм з побратимами доводить відкривати на честь загиблих товаришів.
На честь загиблого воїна АТО у Борисполі відкрили меморіальну дошку

На привеликий жаль це реалії сьогодення, адже війна за незалежність України триває. Це важко і боляче, тому Геннадій Борисович звернувся до учнів з проханням бути гідними подвигу наших захисників, поважати їх та пам’ятати.
На честь загиблого воїна АТО у Борисполі відкрили меморіальну дошку

Оскільки 23 вересня Бориспіль відзначає День визволення від нацистських загарбників, після відкриття меморіальної дошки делегація у складі представників міської влади, Бориспільської міської організації ветеранів України та громадської організації «Асоціація учасників АТО Бориспільщини» поклала квіти до братської могили на Книшовому меморіальному парковому комплексі, де перепоховані 494 захисники Батьківщини, розстріляні німцями у 1941 році під час оборони Києва та Київської області, братської могили льотчиків, які загинули 8 грудня 1959 року при випробувальному польоті та могила Героя Радянського Союзу Михайла Бабкіна, до могили членів екіпажу літака АН-30Б, збитого над Слов’янськом 06 червня 2014 року, до Меморіалу Слави та до пам’ятного знаку загиблим воїнам АТО у міському парку культури та відпочинку.

Слава Героям України, її вірним дітям, для яких Батьківщина була дорожчою за життя.

Виконавчий комітет Бориспільської міської ради

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031