Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Книшовий комплекс — не місце для розваг


Книшовий комплекс — не місце для розваг

У групі Фейсбук серед містян активно точаться дискусії щодо призначення Книшового меморіально-паркового комплексу в Борисполі, де влада планує створення дендропарку.

Суперечка почалася із питання неприпустимості вигулу там собак, потім згадали про недоречність огорожі та лавочок та засумнівалися, чи можна розважатися там із дітьми. Мовляв, йдеться про особливе місце — колишній цвинтар. «Вісті» поговорили із Миколою Кравчуком, настоятелем Свято-Миколаївського храму, що поряд із парковим комплексом, про те, як слід ставитися до місця, що стало предметом дискусії, та чи не суперечить відпочинок на території комплексу нормам християнської моралі. «Це місце не є суто парком, але не є і меморіалом чи кладовищем.
Книшовий комплекс — не місце для розваг

Так, відбулося перепоховання померлих, але все було зроблено за християнськими традиціями. На мою думку, кожен, хто відвідує це місце, має свою мету, і це питання вибору, особистого ставлення, — коментує отець Микола. — Як для мене, слід приходити сюди, щоб дізнатися більше про події та історію Бориспільщини (із цією метою там було встановлено пам’ятники, інформативні дошки, тощо), прогулятися доріжками комплексу, помилуватися природою, подумати. Із проводу того, що комплекс «на кістках» — взагалі вся земля усіяна кістками, на них будувалися будинки, школи, і інші установи як у Борисполі, так і в інших містах, в усьому світі. Щодо вигулу собак на території, то це питання рівня культури людей, як і поводження їх на території комплексу: є приклади руйнувань та крадіжок, що неприпустимо. Цей комплекс — не місце для активних розваг, але територія для спокійного відпочинку на природі, і те, що там було колись кладовище, ніяк цьому не може завадити».

Наталія ТОКАРЧУК

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031