Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Під крилом ЖК «Лелека»: два хлопці-сироти із Борисполя отримали нові квартири від держави


Під крилом ЖК «Лелека»: два хлопці-сироти із Борисполя отримали нові квартири від держави

Завдяки коштам із державного бюджету, тісній співпраці Київської обласної державної адміністрації, Бориспільського міського голови, депутатів міської ради та будівельної компанії ТОВ «Бориспіль Промінвест», яку очолює Світлана Танцюра, двоє юнаків із Борисполя, які мають статус дітей-сиріт, отримали житло.

2 листопада 2018 року у внутрішньому дворику житлового комплексу «Лелека», на вулиці Головатого, 76 у Борисполі було святково і багатолюдно. Подія, яка зібрала мешканців і гостей міста, стала особливою: дітям-сиротам вручали ключі від нових просторих квартир. Нинішніх щасливчиків було двоє, на міській квартирній черзі стояли лише вони двоє: Микита Белименко та Сергій Швидченко. Хлопці зростали без батьків і вже досягли 18-річного віку.
У дитинстві хлопці не були самотніми, їм допомагали, підтримували і наставляли як соціальні служби, так і батьки-піклувальники. Саме соціальні служби потурбувалися про те, щоб після досягнення повноліття юнаки мали достойний старт у самостійне життя — отримали власне житло.

Несподіваний сюрприз
Молоді люди не приховували хвилювання. Отримання квартир стало для них приємною несподіванкою. Свої нові помешкання вони вперше побачили тільки після того, як їм урочисто вручили ключі. Із пресою були небагатослівними.

Микита Андрійович БЕЛИМЕНКО, студент ІІІ курсу Національного університету біоресурсів і природокористування України факультету тваринництва та водних біоресурсів.

Коли хлопець залишився без батьків, любов, тепло і турботу рідних він отримував у родині тітки, зростав у їхньому домі, на вулиці Яцютівка.

Микита був у захопленні від квартири: «Ремонт зроблено, все необхідне є. Занось меблі, і живи! Я щасливий! Спасибі усім, хто потурбувався про такий важливий подарунок».

Сергій Сергійович ШВИДЧЕНКО, закінчив ПТУ, вступив до вишу — навчається на І курсі Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди на природничо-технологічному факультеті за спеціальністю вчитель трудового навчання.
Спочатку його домом був дитячий будинок «Берегиня», а потім хлопця перевели у прийомну родину до мами Світлани Гири. Має старших брата і сестру, які вже живуть самостійно.
Зізнався, що коли зателефонували і повідомили, що він отримає квартиру, повірив не відразу. Каже, що це дуже добре і несподівано, що відтепер у нього є власні квадратні метри і він впевнений у завтрашньому дні.

«Київщина у 2018 році отримала 12,6 млн грн держсубвенції на житло»
Заступник голови Київської ОДА В’ячеслав КУЧЕР передав вітання від губернатора Олександра Терещука, який планував особисто брати участь у врученні, але поїхав у термінове відрядження.
«Другий рік поспіль, — зазначив В’ячеслав Анатолійович, — за підтримки Президента України Петра Порошенка ( ініціатор — уповноважений з питань захисту дітей Микола Кулеба) виділяються субвенції на придбання житла для дітей-сиріт, дітей, які потребують захисту, а також для розбудови мережі об’єктів соціального захисту, будинків сімейного типу, малих житлових будинків. Не лише їх купівля, але й будівництво. Урядом Володимира Гройсмана було передбачено державні субвенції. Київщина на цей рік отримала 12,6 млн грн держсубвенції і ці гроші освоюються.

Дякуємо міському голові за 227 тис. грн, які були виділені з міського бюджету. Тому що реалізація цієї програми відбувається у певних межах. Є загальна площа, на яку виділяються гроші, більша можлива, але хтось повинен доплатити. У цьому випадку доплату взяв на себе Бориспільський міський бюджет».

Впливові гості. Серед гостей, присутніх на урочистості, були Бориспільський міський голова Анатолій Федорчук та його заступники, заступник голови Київської ОДА В’ячеслав Кучер, депутатський корпус представляв голова постійної комісії з питань освіти, культури, молоді, спорту, соцзахисту, охорони здоров’я, зв’язків з релігійними організаціями Валерій Мартишко, спеціалісти соціальних служб, ЗМІ.
Під крилом ЖК «Лелека»: два хлопці-сироти із Борисполя отримали нові квартири від держави

Новоселів привітали хлібом-сіллю. У подарунок від Світлани Танцюри юнаки отримали ікони Покрови Божої Матері, щоб хлопці, яких виростили прийомні матері, у житті завжди мали захист. Перший посуд та сувеніри подарував міський голова Анатолій Федорчук.
Під крилом ЖК «Лелека»: два хлопці-сироти із Борисполя отримали нові квартири від держави

«Ціна нижча ринкової, а квартири — хороші»
Від імені міської влади молодих людей привітав мер Борисполя Анатолій ФЕДОРЧУК.
«У житті у вас буде ще багато приємних подій. Але нинішню подію ви запам’ятаєте на все життя, бо для людини потрібні дві речі: дах над головою і здоров’я. Маючи світлий розум і бажання працювати — решту ви здобудете, — говорив виступаючий. — Користуючись нагодою, хотів би подякувати Київській обласній держадміністрації за підтримку дітей-сиріт, які потребують допомоги з боку держави. Добре, що ця категорія людей не залишилася забутою.
На всю Київську область було тільки 10 квартир,і розділити їх між містами було складно. Але завдяки добрим стосункам і співпраці Бориспіль отримав дві квартири і зміг ощасливити двох молодих людей. Спасибі депутатам міськради, які підтримали і виділили гроші — 227 тис. грн, яких не вистачало на купівлю квартир.
Окрема подяка Світлані Танцюрі. Ми зверталися до забудовників, але за ціною, нижчою за ринкову, за якою ми купили у Світлани Вікторівни, важко сьогодні придбати нові хороші й відремонтовані квартири».

«Ми старалися усі разом»

Під крилом ЖК «Лелека»: два хлопці-сироти із Борисполя отримали нові квартири від держави

Забудовник ЖК «Лелека» Світлана ТАНЦЮРА:
«Велике спасибі уряду, міській раді, усім, хто долучився до здійснення дитячих мрій. Наша участь у цьому мінімальна. Дякую працівникам, які зводили будинок, робили опоряджувальні роботи у квартирах. Ми старалися усі разом!
Микито і Сергію! Я вітаю вас із цим святом. Багато людей чекає такої події довгий період життя. Ви вже маєте власне житло! Бажаю, щоб воно стало для вас затишним, де тепло і комфортно, житлом, яке дає вам сили працювати і бути щасливими».


«Спільна результативна робота»
Заступник міського голови Людмила ПАСЕНКО зазначила, що вважає символічним те, що знакова для міста подія відбувається напередодні професійного свята Дня працівників соціальної сфери, адже спеціалісти соцслужб багато зробили для того, щоб мрія хлопців стала реальністю. Людмила Пасенко відзначила старання жінок, які долучилися до спільної результативної роботи: начальника служби у справах дітей та сім’ї Київської ОДА Наталію Онопрієнко-Капустіну, начальника служби у справах дітей та сім’ї Бориспільської міської ради Ірину Величко,
та бориспільського забудовника директора ТОВ «Бориспіль Промінвест» Світлану Танцюру.
«Ключі від квартир, які молоді люди отримали, — зазначила Людмила Василівна, — це кінцевий результат співпраці виконавчих органів державної влади та органів місцевого самоврядування».

Посадили дерево.
Під крилом ЖК «Лелека»: два хлопці-сироти із Борисполя отримали нові квартири від держави

Після оглядин квартир новосели разом із гостями свята посадили під вікнами будинку дерева, щоб виконати призначення кожного чоловіка — житло вже є, дерева теж посадили, лишилося створити родини і народити та виростити дітей.

У дворі житлового комплексу встановлено великий дитячий майданчик для маленьких мешканців.
Під крилом ЖК «Лелека»: два хлопці-сироти із Борисполя отримали нові квартири від держави

Подаровані квартири приємно вразили комфортністю не лише нових власників, але й гостей. Оселі хоч і однокімнатні, але світлі й просторі. Дорогі шпалери, натяжні стелі, якісний лінолеум, ванна, умивальник, унітаз, електросушарка для рушників. На кухні мийка з тумбою, чотирьохкомфоркова газова плита. Опалення
у будинку індивідуальне. Оселі обладнані сучасними безпечними високоекономічними двохконтурними котлами німецької фірми «Viessmann».
Під крилом ЖК «Лелека»: два хлопці-сироти із Борисполя отримали нові квартири від держави

Хлопці отримали квадратні метри у будинку першої черги ЖК «Лелека», що на вул. Головатого, 76. Микита Белименко проживатиме у квартирі 57 (загальна площа 42,8 кв. м), а Сергій Швидченко у квартирі №50 (загальна площа 42,2 кв. м).

«У Борисполі — перші квартири сиротам» Наталія Онопрієнко-Капустіна повідомила «Вістям»:
«Із 10 квартир, запланованих на Київську область для дітей, у Борисполі було придбано дві квартири. Це перші квартири у області, куплені для дітей-сиріт, і які передаються їм у власність».

З питань придбання квартири звертатися за телефоном: 067-94-999-94 (Ліцензія № 2013051169 від 31.05.2018)
Під крилом ЖК «Лелека»: два хлопці-сироти із Борисполя отримали нові квартири від держави

Будинок, у якому молоді люди отримали квартири, заселений майже повністю. Багатоповерхівка, що поряд, має достатньо вільних площ для продажу. На третьому і четвертому корпусах ще завершуються будівельні роботи. Між багатоповерхівками — внутрішній дворик із великим дитячим майданчиком — це справжнє містечко для маленьких мешканців масиву «Лелека». За словами Людмили Пасенко, у Борисполі немає жодного іншого дитячого майданчика з такою кількістю елементів. Увесь житловий комплекс має 504 квартири. Він майже заселений, але для бажаючих придбати житло під крилом «Лелеки» вибір ще є.

Ірина КОСТЕНКО, фото автора


Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031