Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

У Борисполі побудують сучасний ЦНАП замість старої «пожарки»


У Борисполі побудують сучасний ЦНАП замість старої «пожарки»

Аварійну будівлю планують знести та побудувати нову. Приміщення і земля є комунальною власністю громади. Рік будівництва не відомий, історична цінність не доведена.

Спірним питанням для Борисполя впродовж півроку було переселення управління містобудування
та архітектури Бориспільської міської ради із аварійної будівлі, що на вул. Київський Шлях, 85 на територію колишнього магазину «Урожайний», що на вул. Київський Шлях, 73, та визначення долі будівлі старої пожежної станції. На дві міські території були різні бачення.


На сесію Бориспільської міськради 20 листопада в котрий раз було винесено питання «Про надання дозволу головному управлінню житлово-комунального господарства виконавчого комітету міської ради на укладення до-говору оренди індивідуально визначеного нерухомого майна комунальної власності територіальної громади м. Борисполя по вул. Київський Шлях, 73 площею 650,2 кв.м з управлінням містобудування та архітектури Бориспільської міської ради для розміщення службових приміщень». Тобто у приміщення колишнього магазину «Урожайний», яке пустує вже понад півроку, дано дозвіл переселитися міському управлінню архітектури.

Пропозиція фракції
Перед голосуванням міський голова Анатолій Федорчук просив депутатів підтримати дане рішення, потім слово взяв Ігор Шалімов, депутат округу №3, представник ПП «Наш край», який висловив свою та позицію колег із фракції БПП.
«Сім місяців пустує приміщення «Урожайного», площа якого 650 кв.м., у центрі міста. Ринкова вартість оренди одного метра квадратного там сьогодні — близько 500 грн за місяць. За один місяць бюджет міста втрачає 300 тис. грн, а за півроку — 2 млн грн», — зазначив Ігор Володимирович.

У Борисполі побудують сучасний ЦНАП замість старої «пожарки»

Сюди переїде управління містобудування та архітектури. Прогнозована дата новосілля — до середини 2019 року.

Пропозиція, яку запропонував він від імені фракції, така: тимчасово, років на два, перевести управління архітектури в приміщення «Урожайного», а за цей час на місці старої аварійної будівлі на вул. Київський шлях, 85 (колишня пожежна станція) втілити новий сучасний проект Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП), де б видавалися довідки, номерні знаки, здійснювалася б перереєстрація місця проживання, видача паспортів тощо. Місце у центрі зручне для громадян міста і району. На думку Ігоря Шалімова, ЦНАП для Борисполя вкрай потрібен, адже, наприклад, для відновлення втраченого посвідчення водія зараз бориспільці мають їхати до столиці чи Броварів.

Факт аварійності
Голова будівельної комісії та депутат Володимир Шалімов підтвердив той факт, що приміщення старої «пожарки» знаходиться у вкрай аварійному стані і його терміново необхідно зносити. «Скажу, як будівельник. Фундаменту там практично немає, замість нього глина, тріщини розміром у кулак. Якщо завтра одна зі стін впаде, то в першу чергу відповідальність лежатиме на нас — депутатах», — пояснив Володимир Ілліч.

Інформацію про те, що приміщення, де нині перебуває управління архітектури, не підлягає ремонту, «Вістям» підтвердив В’ячеслав Толкач, начальник міського управління ЖКГ. «Комісія оглядала будівлю, на тріщинах стін ми клеїли маячки, позначки рвуться через тиждень, будівля ніби «розривається» надвоє, вежа хилиться в один бік, а основне приміщення – в інший», — говорить керівник. Також він зазначив, що говорити про можливу історичну цінність, вигляд чи реконструкцію будівлі уже не доводиться, зважаючи на її аварійний стан.

Не дали нажитися
Містом ширилися чутки про те, що орендувати вільні площі «Урожайного» хотіли приватні підприємці, які є депутатами, саме тому питання кілька сесій відхилялося. Секретар Бориспільської міської ради Ярослав Годунок заявив про це з трибуни, назвавши прізвища тих, хто був готовий «за будь-яку ціну боротися за приміщення на Київському шляху, 73 («Урожайний»). Одні — щоб облаштувати там салон краси, інші — відкрити заклад громадського харчування. «Депутат Боженко за цією адресою мріє відкрити піцерію» , — стверджував Годунок. Після промови у залі лунали аплодисменти.

Проголосували «за»
Із другої спроби депутати прийняли питання про переселення — відтепер, поки тимчасово, управління містобудування та архітектури Бориспільської міської ради переїде на вул. Київський шлях, 73. За словами В’ячеслава Толкача, тепер на часі підготовчі роботи до ремонту приміщення «Урожайного», який триватиме щонайменше до весни наступного року. Прогнозований переїзд, кажуть у мерії, стане реальним не раніше, ніж влітку 2019-го року.

У ПІДСУМКУ
Яким пропонують ЦНАП
У Борисполі побудують сучасний ЦНАП замість старої «пожарки»

Міські депутати мають обговорити, як має виглядати міська територія, де нині знаходиться аварійне приміщення старої пожежної станції, після знесення будівлі. Ідея із ЦНАП, схоже, усім сподобалася: була пропозиція від міського голови планувати будівництво сучасного центру на основі державно-приватницького партнерства, тобто із залученням бюджетних коштів та приватних. У ЦНАП можуть бути державні і приватні структури. Як приклад, називався варіант нового ЦНАПу типу «Готово», який працює у деяких містах України. Проекти ще будуть обговорюватися.

Тетяна ХОДЧЕНКО, Оксана ПАВЛОВА, фото Сергія МАРЧЕНКА

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031