Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Чому конкурси «Міс Бориспіль» і «Випускниця-чарівниця» проігнорували


Чому конкурси «Міс Бориспіль» і «Випускниця-чарівниця» проігнорували

Традиційні щорічні загальноміські конкурси серед дівчат від 16 до 25 років «Міс Бориспіль» та шкільне змагання учениць 11-х класів «Випускниця-чарівниця» у 2018 році організовувати нікому. Чому так склалося і хто винен, цікавилися «Вісті».

Міс не обиратимуть
У грудні 2017 року під час проведення феєричного конкурсу «Міс Бориспіль» у міському будинку культури був аншлаг. Охочих подивитися на шоу було на-тільки багато, що не було вільного місця ні в глядацькій залі, ані у вестибюлі БК.
Вже після визначення переможниці містом ширилися чутки про буцімто слабку організацію конкурсу, куплені суддівські бали та, звичайно, про окремих учасниць заходу – це неприємна, але звична складова таких заходів.
Про участь в цьогорічному конкурсу вже думали дівчата, які вбачали себе конкурсантками, проте їхні мрії про сцену на кінець 2018 року остаточно розвіялися, адже як стало відомо — конкурс відмінено.
Чому конкурси «Міс Бориспіль» і «Випускниця-чарівниця» проігнорували

Наталя Погребна, начальник управління культури, молоді та спорту Бориспільської міської ради, говорить, що конкурс «Міс Бориспіль» не відмінили, а перенесли на невизначений термін через ситуацію в країні. «У зв’язку із воєнними подіями вважаємо, що проведення розважальних заходів буде недоречним. Тому «Міс Бориспіль» перенесено, щоправда із датою ще не визначилися», — пояснила Наталія Валентинівна. В управлінні прогнозують, що, конкурс, можливо, проведуть навесні 2019-го. Напрошується очевидний висновок: як-що б конкурс готувався цього року, то перенесення не було б, оскільки ситуація у країні загострилася лише тиждень тому, а до цього про конкурс краси ніхто і не заїкався, хоча на підготовку та кастинг потрібен не один місяць. До того ж у країні не відміняли розважальних заходів через морський конфлікт.
Також Наталія Погребна повідомила, що проведення раніше запланованого Муніципального балу також перенесли на невизначену дату, причин не назвала.
Нагадаємо, конкурс краси «Міс Бориспіль» проводився у місті щорічно до 2014 року, потім була перерва через війну на Сході, у 2017 традицію поновили, а у 2018-ому, як видно, проігнорували.
Чому конкурси «Міс Бориспіль» і «Випускниця-чарівниця» проігнорували


«Випускницю-чарівницю» зірвано
Щодо проведення щорічного конкурсу «Випускниці-чарівниці» відомо наступне: цьогоріч він має бути у закритому режимі і лише для бажаючих. Таку інформацію озвучила «Вістям» начальник управління освіти та науки Бори-спільської міської ради Тетяна Павленко. За її словами, по завершенню нинішнього навчального року конкурс відбудеться і проходитиме у внутрішньому форматі. «Ми перенаправляємо бажаючих брати участь у конкурсі до будинку дитячої та юнацької творчості «Дивоцвіт», що готовий приймати заявки та провести внутрішньо даний конкурс», — стверджує Тетяна Володимирівна. Головна освітянка Борисполя не пояснила, що вкладено у формування «внутрішний формат» і, зрештою, кому цікавий шкільний конкурс у час, коли завершиться навчальний рік і випускники перейматимуться вступною кампанією?
Чому конкурси «Міс Бориспіль» і «Випускниця-чарівниця» проігнорували

У свою чергу Наталія Тименко, директор БДЮТ, спростовує інформацію управління освіти і говорить, що заявок вони не приймають. «В управлінні освіти розроблено річний план роботи методичного кабінету, в який не було вписано проведення конкурсу «Випускниці-чарівниці». Минулого року першу репетицію конкурсу я провела ще 9 вересня, цьогоріч лише у грудні дізнаюся про нову форму заходу. Тому мені дивно і незрозуміло, чому саме я маю організовувати цю роботу. Ні адміністрації шкіл, ні майбутні випускниці не готуються до конкурсу», — стверджує Наталія Іванівна.
Як видно, серед керівників-освітян немає домовленості щодо розподілу обов’язків організації конкурсу «Випусниця-чарівниця», тому його і не буде. Тож старшокласники міських шкіл залишаться без феєричної події, і тут коментарі зайві.

«Сцена додає впевненості дівчатам»
Чи насправді міський конкурс краси такий важкий психологічно і чи потрібен він взагалі, «Вісті» дізнавалися у мами Катерини Рахуби — минулорічної міс, яка виборола ще й звання «Княгиня Чарівність України» на ХІІ націо-нальному конкурсі краси «Княгиня України», який проходив торік у Чернівцях, також Катерина в шкільні роки здобула першою серед «Випускниць-чарівниць».
«Участь в подібних конкурсах надає впевненості дівчатам, віри в свої сили та вчить досягати мети, — ділиться мама переможниці Тетяна Рахуба. — Але це і колосальна праця — фізична та моральна. Про фінансову сторону я промовчу, тому сказати, чи потрібні такі заходи на міському рівні, чи ні, я не можу. Як мама, я витратила на ці конкурси чимало сил, але горда за доньку. Після перемоги Каті прикро було чути про мої зв’язки та вплив на суддів, куплені місця, хоча у підсумку були гарні враження і позитивні емоції учасників та глядачів».
Нині колишня переможниця Катя на практиці у Бориспільській прокуратурі та готується до сесії в КНУ ім. Т. Г. Шевченка, вона з теплотою згадує участь у міських конкурсах, каже, вони її загартували та підвищили самооцінку.

Катерина НІЖИНСЬКА

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031