Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Бориспільська пожежна команда «Штурм»: ситуація з гідрантами катастрофічна


Бориспільська пожежна команда «Штурм»: ситуація з гідрантами катастрофічна

Андрій Макаров, керівник Бориспільської добровільної пожежної команди «Штурм», брав участь у гасінні пожежі на вул. Ватутіна минулого тижня. Він погодився прокоментувати для «Вістей» ситуацію зі станом пожежної безпеки та гідрантів у місті, а також те, що сталося під час гасіння останньої пожежі.

«Найближчий пожежний гідрант знаходився перед подвір’ям, де сталося займання. Але крім того, що був засипаний снігом після чищення комунальниками тротуарів, виявився несправним. У ньому була вода, але накрутити колонку («перехідник», що підключається до гідранта, а від нього через пожежний рукав подається вода) по різьбі було неможливо через несправність пристрою , що знаходиться під люком, — розповідає Андрій Макаров. — У нас було дві колонки, ні одна не накручувалась на гідрант. Працівники водоканалу перевіряють гідрант ключем, дивляться, є там вода чи ні, але ж наявність води ще не дає можливості для підключення колонки. Той гідрант був непридатним до використання за призначенням».
Також співрозмовник припускає: якщо усі гідранти у місті перевіряються працівниками водоканалу лише за допомогою ключа, то можна з упевненістю сказати, що вони не перевіряються взагалі, і місто не застраховане від нових випадків неможливості загасити пожежу.
«У пожежної команди має бути карта гідрантів Борисполя, яка, як каже водоканал, є, але ніхто її не бачив. Зараз ми користуємося своєю картою, складеною самостійно, що не включає всіх наявних у місті гідрантів. Ми зверталися до міської влади з проханням надати карту гідрантів водоканалу, але не отримали її, — ділиться пожежник. — Аеропорт без проблем надав нам детальну карту своїх гідрантів (їх біля 200). Те ж саме зробила і військова частина».
Бориспільська пожежна команда «Штурм»: ситуація з гідрантами катастрофічна

Відомо, що у кожному населеному пункті є відповідальна особа за протипожежний стан, яка має контролювати, як виконуються заходи з перевірки гідрантів, і чи проводяться вони взагалі. Згідно нормативів, гідранти мають перевірятися двічі на рік. Але чи так у Борисполі? «У Борисполі навіть ті гідранти, про які «Штурм» знає, перебува-ють в незадовільному стані, є поламані чи зрізані. Ми не можемо втручатися в процес перевірки, ми займаємося гасінням пожеж, але через несправні гідранти звинувачують нас: мовляв, довго гасили, довго шукали воду... Наприклад, в Броварах, Баришевці за потреби воду до місця пожежі привозять своїми машинами комунгосп і во-доканал — це нормальна практика. У Борисполі ж випросити таку допомогу нереально, хоча водоканал має 5 машин, кожна на 3.7-4 куби води. У комунгоспі теж є такі машини, є мотопомпа, поливальна машина, яка має все для пожежогасіння (крім драбини), в ній 6 кубів води. Аналогічна машина є в тепломережі. У інструкції виробника до цих машин вказано, що вони можуть використовуватися для пожежогасіння».

У підсумку. Як видно, ситуація із станом та перевіркою гідрантів на території Борисполя серйозна, неоднозначна і потребує втручання влади чи контролюючих органів. Адже це питання безпеки кожного бориспільця.

Наталія ТОКАРЧУК
Сподіваємося, КП «Бориспільводоканал» оприлюднить міську карту гідрантів.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031