Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Бориспільську ЦРЛ перевірятимуть до 18 січня. Чи врятується терапевтичне відділення від закриття?


Бориспільську ЦРЛ перевірятимуть до 18 січня. Чи врятується терапевтичне відділення від закриття?

Найбільш проблемне відділення Бориспільської ЦРЛ в очікуванні закриття через виявлення там двох видів інфекційних паличок. Порушення знайшли і в інших відділеннях медзакладу. 10 січня до лікарні прибула спеціальна комісія задля вивчення стану ЦРЛ.

За вказівкою губернатора Київщини Олександра Терещука напередодні нового року до Бориспільської ЦРЛ навідалися представники державної установи «Київський обласний лабораторний центр МОЗ України» із перевіркою. Висновки були негативними. Так 3 січня 2019 року на сайті Департаменту охорони здоров’я Київської ОДА було вказано, що в медзакладі виявлено низку недоліків. Зокрема, порушення знайшли у маніпуляційній, операційній, інфекційному, пологовому, хірургічному та терапевтичному відділеннях. Найбільш конфліктна ситуація склалася із терапевтичним відділенням.

«Стіни потребують негайного ремонту, сиплеться штукатурка, пацієнтам створені, відверто, антигігієнічні умови, відсутнє елементарне обладнання, медичні інструменти тощо. Не в кращому стані харчоблок, який потребує також термінового ремонту, не працює витяжка, відсутні навіть рукомийники…», — йдеться у висновках, оприлюднених на сторінці Департаменту охорони здоров’я КОДА.
Бориспільську ЦРЛ перевірятимуть до 18 січня. Чи врятується терапевтичне відділення від закриття?

«Це при тому, що з бюджету 2018 року, за словами голови райдержадміністрації Олександра Туренка, на потреби лікарні було виділено 90 мільйонів гривень», — наголосили в департаменті.

Найгірше, підкреслюється у висновках, було виявлено у терапевтичному, де лабцентром були взяті зразки 60 змивів серед яких знайдено два види інфекційних паличок — ентерокок фекаліс (простою мовою кишкова паличка) та клебсієлу пневмоніє.

Результати перевірки «Київський обласний лабораторний центр» направив Держпродспоживслужбі у Київській області задля прийняття рішення про негайне закриття терапевтичного відділення.
Уже 10 січня до ЦРЛ прибула комісія із представників головного управління Держпродспоживслужби в Київській області, Департаменту охорони здоров’я Київської ОДА, Бориспільських районних та міських чиновників та інших служб.
Бориспільську ЦРЛ перевірятимуть до 18 січня. Чи врятується терапевтичне відділення від закриття?

У лікарні нині перевіряють усе: від ремонту та оснащення до документообігу.
Як стало відомо «Вістям», перевірки триватимуть у відділеннях ЦРЛ до 18 січня включно. Тож поки сторони, задіяні у перевірці, утримуються від коментарів. «Вісті» тримають ситуацію на контролі, більш розширену інформацію про результати перевірки ЦРЛ читайте у найближчому номері газети.

Бориспільську ЦРЛ перевірятимуть до 18 січня. Чи врятується терапевтичне відділення від закриття?

Ретельно прибирали: На візит представників Держпродспоживслужби задля можливого закриття терапевтичного відділення очікували як районні чиновники, так і лікарі ЦРЛ. Навіть почали наводити лад у терапії. Наприклад, напередодні Різдва у палатах відділення поспіхом було замінено ще радянські розетки на сучасні та старі люстри освітлення на Led-лампи. Також прибирали й мили старе відділення із особливою ретельністю. Про це «Вістям» стало відомо від пацієнтів відділення.
Бориспільську ЦРЛ перевірятимуть до 18 січня. Чи врятується терапевтичне відділення від закриття?

Позиція місцевих лікарів
Завідуючий терапевтичним відділенням Віталій Нечипоренко переконує, що кількість знайдених порушень у його відділенні не несе загрози для здоров’я пацієнтів та є замалою для того, щоб закрити відділення.
«У відділенні зараз на лікуванні перебуває 51 людина. Скажіть, куди цих пацієнтів помістити, коли стаціонари ЦРЛ і так переповнені? До того як побудується новий терапевтичний корпус, наше відділення не можна закривати», — вважає Віталій Іванович.
Головний лікар ЦРЛ Олександр Щур говорить, що в такому чи навіть гіршому стані, порівнюючи із терапевтичним відділенням Бориспільської ЦРЛ, в Україні перебуває більша половина усіх працюючих лікарень. «Якщо під таким приводом закривати медустанови, то необхідно буде знайти альтернативу для 50% усіх діючих лікарень країни», — вважає Щур.

Запитання без відповіді щодо стану терапевтичного відділення. У «терапевтичному» конфлікті виникає очевидне запитання до спеціалістів Департаменту охорони здоров’я Київської ОДА та «Київського обласного лабораторного центру МОЗ України», чому до факту недавнього візиту губернатора вони чи то вдавали, що не знали про жахливий стан терапевтичного відділення Бориспільської лікарні, чи майстерно ігнорували давню проблему і не били на сполох. Адже незадовільний стан відділення потребує корегування і фінансових вливань вже 10 років поспіль.
Це ж запитання актуальне і для влади Борисполя і району, яка роками не може розподілити зони впливу на лікарню.
Адміністрація Бориспільської ЦРЛ також не часто озвучувала проблему щодо стану терапевтичного. Не скаржилися до відповідних інстанцій на умови лікування і самі пацієнти.
Виходить, усі знали і мовчали. А зараз роздутий голосний конфлікт щодо стану терапевтичного відділення виглядає як планова спроба зробити когось «крайнім» і «спустити на нього усіх собак». Хоча винні тут усі, невинних немає. Головним має бути запитання: що робити?


Катерина НІЖИНСЬКА, Ольга ІВАНОВА, фото Сергій МАРЧЕНКО

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031