Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Палата — ринг чи місце провокацій?


Палата — ринг чи місце провокацій?
Знімальна група телеканалу «ZIK» з проекту «Лікарські таємниці» заявила, що завідувач пологового відділення Бориспільської центральної районної лікарні напав на них під час робочого процесу. Про це йшлося на багатьох інтернет-сайтах та у програмі цього ж каналу «Перші про головне», тому новина швидко набула розголосу.

Журналісти програми, яка спрямована на «оголення» проблем української медицини, як означено на її сторінці у Facebook, приїхали до Борисполя через скаргу пацієнтів. За неофіційною інформацією, нібито хтось із них сповістив про те, що у пологовому міста беруть хабарі.

У своєму телесюжеті «ZIK» повідомляє, що знімальна група офіційно домовилася про інтерв’ю з головним лікарем ЦРЛ, попередньо надіславши запит. Та перед зустріччю вирішили поспілкуватися з породіллями. Можливо, очікували, що жінки без тиску медиків розкажуть більше «сенсаційної» інформації. Завідувач пологового відділення Михайло Чубай, помітивши сторонніх у палаті, напав на кореспондентів: почав виштовхувати знімальну групу, завдав тілесних ушкоджень журналістам та оператору. Також він зламав освітлення камери.

Журналісти інформують, що головлікар Олександр Щур за дії свого колеги вибачився, але знімальна група до поліції звернулася. Відділ комунікації поліції Київської області відреагув на подію на власному сайті: «Слідчо-оперативна група Бориспільської поліції, яка прибула на місце події, встановила, що один із лікарів перешкоджав законній професійній діяльності журналістів та пошкодив освітлення від відеокамери. Зараз з’ясовуються всі обставини події. Слідчими відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває». Варто також зазначити, що за Статтею 34 Конституції України, «кожен має право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб на свій вибір».

Коментар з приводу ситуації надав і головний лікар Бориспільської ЦРЛ Олександр Щур:
«Люди постукали у відділення і, не представившись, увірвались. Співробітники їх, звичайно, не пускали. Виник конфлікт. Виявляється: надійшов дзвінок від людини, яка тут не лежить. У ньому йшлося, що тут беруть кошти. Коли я підійшов у відділення, вони показали свої документи, флюорографію, пояснили ціль візиту. Я дозволив провести зйомку і спілкуватися з людьми, які там були. Порушень не знайшли. Був лише конфлікт щодо хабарів. Ми відкриті для всіх, але ж, будь ласка, представтесь, по-перше! Це відділення санітарно-гігієнічних норм: покажіть документи і знімайте — нема ніяких проблем».


Відомо, що представники телеканалу «ZIK» виставили претензії щодо пошкодженої техніки, однак, хто відшкодовуватиме вартість збитків, поки невідомо. Із власних джерел знаємо, що троє жінок й деякі працівники пологового написали скарги про те, що їх знімали без дозволу. Оскільки ця інформація є неофіційною й жодних прізвищ невдоволених знімальним процесом пресі не було надано, «Вісті» не можуть поспілкуватися із третьою стороною конфліктної ситуації та висловити їхню позицію.

Як зазначають у новинах, із 38 програм, які вийшли в ефір на «ZIK», вперше було скоєно серйозний напад на знімальну групу. Однак чому лікарняна палата перетворилася на ринг і чи це не провокація, можна лише здогадуватися.

Павлина ОСТРОЗОРА

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031