Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Юлія Кияшко: «Я хочу, щоб швидше закінчилася війна»


Юлія Кияшко:  «Я хочу, щоб швидше закінчилася війна»
Близько сотні поїздок на передову! Юлія Кияшко — депутат Бориспільської районної ради, мешканка села Проців, волонтер і просто тендітна жінка. Вона разом з чоловіком уже понад 2,5 роки їздить на війну. Юлія розповіла про одну з минулих поїздок на пости блокади залізничних колій поблизу Бахмута, а також до військового госпіталю у Часів Яр і дитячого будинку Краматорська.

Волонтерка підтверджує, що сьогодні українська армія має значно краще забезпечення. Проте все ще не вистачає приладів нічного бачення. «Нам допомагають ті ж самі люди, які підтримували і від самого початку: фермери Євгеній Канарейкін з Головурова, Олександр Сафонов з Любарець, Юрій Антропов із Процева, депутат Бориспільської райради Оксана Сердюк і звичайні прості люди.»

Місцеве населення Донбасу починає змінюватися
Вперше зіткнулася Юлія Кияшко з місцевими жителями, коли потрапили з чоловіком під обстріл «градів». Вона зраділа, почувши, що жінки говорили українською мовою. Але те, що почула, просто викликало страх і огиду. Жінки (це було неподалік села Луганське) проклинали українських воїнів, зичили їм смерті…
«Ми тиждень тому повернулися із місць блокування вантажних перевезень на залізниці. Військові, які стоять поблизу Лисичанська, розповідають, що одні люди підтримують українську армію, а є такі, що обурюються, мовби через них їх обстрілюють. А в Бахмуті, теж на блокаді, нам розповідають, що місцеві мешканці приносять гарячі обіди, вареники і пиріжки. Хоча є й такі, які насторожено очікують… Це при тому, що у Бахмуті 2 роки тому до 80% було сепаратистів. У Слов’янську місцеві мешканці почали дарувати нашим воїнам жовто-блакитні чашки з тризубами (у місті виготовляють керамічний посуд). Тобто думка людей змінюється на краще, — говорить волонтер. — Але важливо виховати дітей, молодь Донбасу у патріотичному дусі, лише тоді щось зміниться на краще. Бо саме тому, що там мало було патріотів, і сталася така ситуація. Значна частина і зараз говорить: «Нам все равно — Россия или Украина, лишь бы был мир». Але як це може бути? Адже це українські землі, і вони сьогодні окуповані. Коли люди будуть знати історію, говорити рідною мовою, тоді й будуть відстоювати українські цінності.»

Волонтер за покликанням
Юлія Кияшко очолює координаційну раду волонтерів Бориспільського району, але вона не зареєстрована як офіційний волонтер. «Я допомагаю нашій армії не заради посвідчень чи якихось пільг… Мені головне — щоб швидше закінчилася війна, щоб швидше визволити наші землі від окупантів, щоб живими повернулися хлопці додому! А допомога від держави мені не потрібна». Звичайно, є різні волонтери, зокрема такі, що були на війні декілька разів напередодні виборів, які їдуть до лінії фронту, аби сфотографуватися…
«Мені шкода наших добровольців, безстрашних воїнів, які завжди перебувають у гарячих точках, на передовій. Вони реально не захищені, не мають статусу учасників бойових дій, а загиблих часто не рахують до загальнодержавної статистики… Але, попри все, і волонтери, і українські військові вірять у перемогу!»


Лариса ГРОМАДСЬКА

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031