Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Нестача кадрів у Броварській ЦРЛ сягнула апогею, – головний лікар


Нестача кадрів у Броварській ЦРЛ сягнула апогею, – головний лікар

27 березня на оперативній нараді у міськраді знову говорили про відтік кадрів з Броварської центральної районної лікарні, а також про велику кількість амбулаторних звернень без направлення сімейного лікаря.

Наразі лікарня страждає від катастрофічного відтоку професійних кадрів, заявив головний лікар БЦРЛ Валентин Багнюк на оперативній нараді у міській раді 27 березня. За словами медика, існує близько 100 вакантних місць на посаду медсестри, а також за останні півтора місяці звільнилося 2 педіатри з приймального відділення, що ще більше посилило проблему нестачі персоналу. За словами пана Багнюка, головними проблемами є сильне психологічне навантаження медперсоналу (велика кількість звернень, багато негативу від хворих) та низька заробітна плата.
Нестача кадрів у Броварській ЦРЛ сягнула апогею, – головний лікар

Валентин Багнюк
Задля вирішення проблеми броварська лікарня надислає звернення до медичних коледжів, інститутів із заявою про потребу у працівниках, каже головний лікар. Також додає, що з виділених лікарні з міського бюджету 3 млн грн частина піде на преміювання лікарів.

“Але питання у тому, що приватні клініки пропонують заробітну плату в рази більшу за ту, яку можемо на сьогоднішній день запропонувати ми”, – коментує Максим Вітер, директор Броварського міськрайонного центру зайнятості.

Також головний лікар БЦРЛ акцентував увагу на великій кількості так би мовити “безпідставних”, “не за адресою” амбулаторних звернень, що зростає кожного дня. “Люди приходять у приймальне відділення, стукають кулаком, лаються і вимагають, щоб їх прийняли. За останній вечір надійшло 30 звернень і лише четверо хворих потребували лікування в стаціонарі, а 26 інших випадків – по частині сімейного лікаря”, – скаржиться головний лікар та нарікає, що люди ігнорують сімейних лікарів та одразу звертаються до лікарні.

Головний лікар наголосив, що пацієнти повинні спочатку звертатися до сімейного лікаря і вже після отримання направлення йти до стаціонару. В іншому випадку лікарі можуть просто не витримати такого навантаження і місто лишитися без медичного обслуговування, стверджує медик.

Фото – Дарина Мізіна

Маєш право знати

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031