Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

У Броварах знову подорожчає холодна вода та водовідведення


У Броварах знову подорожчає холодна вода та водовідведення

Комунальне підприємство «Броваритепловодоенергія» інформує про зростання тарифів на холодну воду та водовідведення. На своєму офіційному сайті КП розмістило оголошення з посиланням на відповідні постанови НКРЕКП, якими обумовлені нові тарифи. Нагадаємо, що в минулому році вже двічі підвищувалися ціни на воду. Відтепер вартість водопостачання та водовідведення буде становити 8,08 (8,71) грн/м3 та 7,93 (8,48) грн/м3 відповідно.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) підвищила тарифи на послуги центрального водопостачання та водовідведення. Броварські комунальники повідомляють, що 22 березня Нацкомісія встановила наступні тарифи для міста:

Тариф на централізоване водопостачання та водовідведення за 1 куб.м (з ПДВ):
централізоване водопостачання – 8,08 грн;
централізоване водовідведення – 7,93 грн.
Тариф на централізоване постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) за 1 куб.м (з ПДВ):
централізоване постачання холодної води – 8,71 грн;
централізоване водовідведення (з використанням ВБС) – 8,48 грн.
Дані тарифи набирають чинності з дня, наступного за днем опублікування Постанов НКРЕКП в офіційному друкованому видані – газеті Урядовий кур’єр.


Нагадаємо, з 2 серпня 2016 року споживачі платили 7,00 грн/куб за водопостачання (холодна вода) та 6,97 грн/куб за водовідведення.

Питання коригування тарифів Нацкомісія розглядала ще на початку року – на засіданні 25 січня, яке вперше було проведене за участю 38 представників органів місцевого самоврядування. Запропоновані комісією рішення про встановлені тарифи були одностайно підтримані. Бровари представляв заступник міського голови Григорій Голубовський .

Окрім усього, на засіданні комісії представники органів місцевого самоврядування вказали на недостатність коштів для відновлення мереж і взяли зобов’язання шляхом перегляду підходів до фінансування цих заходів забезпечити ремонти аварійних мереж протягом 10 років. Зокрема, КП «Броваритепловодоенергія» вказало, що різниця між фактичною вартістю надання послуг з водопостачання та затвердженими тарифами складає 2,5 млн грн. Як зазначає комісія, вказана різниця сформувалась внаслідок недоліків в роботі самого підприємства – постачальника цих послуг.

Маєш право знати

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031