Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

У Броварах дитяча лікарня розвалюється через нові багатоповерхівки поряд


У Броварах дитяча лікарня розвалюється через нові багатоповерхівки поряд

Будівля інфекційного відділення дитячої лікарні, що на вул. Ярослава Мурого, 47, тріщить по всіх швах. Це видно навіть неозброєним оком. Не врятував ситуацію навіть той факт, що частину споруди – декоративну стіну, яка відділилася від основної будівлі і погрожувала не сьогодні-завтра відвалитися, уже демонтували. Щоб зрозуміти загальний технічний стан будівлі інфекційного відділення, керівництво Броварської лікарні вирішило провести додаткову експертизу. На її проведення з бюджету міста лікарня просить понад 90 тис грн.

Причиною того, що будівля інфекційного відділення тріщить по всіх швах, керівництво Броварської лікарні вважає новобудови, хаотично зведені поруч. Саме вони, каже заступник головного лікаря Григорій Павлін, і спричинили зрушення ґрунту, яке, в свою чергу – зміну руху ґрунтових вод. Останні, на думку заступника, стали підмивати фундамент споруди, тому наскрізна тріщина, яка відокремлювала декоративну стіну від решти будівлі, останнім часом значно збільшилася.
У Броварах дитяча лікарня розвалюється через нові багатоповерхівки поряд

А була вона на фасаді щонайменше років із 10, уточнює заступник, й інформує: інфекційне відділення, як і решта будівель дитячої лікарні (окрім приміщення поліклініки), зведено в 1991 році підприємством «Броварипромжитлобуд», яке в Броварах не на найкращому рахунку.

Можливо б, ці цегляні «крила», які відділилися від основної споруди щонайменше на 5 см, і простояли ще деякий час, одного дня рухнувши комусь на голову, якби не трагедія у жовтні минулого року в м. Васильків, де обвалився дах школи. Тоді постановою Кабміну у населених пунктах країни було створено комісії для обстеження об’єктів комунальної сфери. Перевірки комунальних об’єктів у Броварах виявили аварійний стан як окремих будівель навчальних закладів (зокрема, аварійний дах у молодшому корпусі дитсадочку “Зірочка”), так і медичної сфери. Саме тоді комісія і зафіксувала розлом на фасаді інфекційного відділення. Після цього декоративні «крила» в середині квітня швиденько демонтували.

Як повідомила журналістам заступниця головного лікаря з економічних питань Тетяна Щербак, робити демонтаж не погоджувалася жодна фірма. «Але за рекомендацією мера роботи провела фірма СПД «Зінченко», – каже пані Тетяна. (СПД «Зінченко» належить депутату Броварської міської ради від фракції “Укроп” Миколі Зінченку, його фірма дуже часто робить ремонти у Броварах за бюджетні гроші.) Демонтаж «крил» та «обшивку» кутів фірма зробила у борг. Усі роботи обійшлися в 35,740 тис грн, повідомила Тетяна Щербак. На оплату робіт гроші візьмуть із лікарняної каси – із спецрахунків від оренди приміщень.

Та з демонтажем «крил» проблеми споруди інфекційного відділення не закінчилися. Часткове обстеження показало: у будівлі є й інші проблеми, як явні, так і скриті від людського ока.
У Броварах дитяча лікарня розвалюється через нові багатоповерхівки поряд

У Броварах дитяча лікарня розвалюється через нові багатоповерхівки поряд

Наскільки значні – має з’ясувати ще одна комісія, яка проведе додаткову експертизу підвалу і фундаменту. Саме на це і проситиме лікарня у депутатів міської ради на найближчій сесії 90,8 тис грн із загального фонду. Здійснюватиме експертне дослідження будівлі державне підприємство «Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій». Члени постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку на засіданні 5 травня одноголосно підтримали проект рішення про виділення лікарні цієї суми.

Фото – Ірина Ющенко та Дмитро Карпій

Маєш право знати

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031