Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

У Броварах Червоний Хрест відкрив сучасний центр медико-соціальної допомоги


У Броварах Червоний Хрест відкрив сучасний центр медико-соціальної допомоги

У Броварах відкрили Центр медико-соціальної допомоги Товариства Червоного Хреста України. Старе приміщення в будинку по вул. Незалежності, 8-Б, відремонтували і перетворили на сучасний медичний заклад.

Приходитимуть сюди по медичну допомогу пенсіонери, ветерани Другої світової війни і ветерани праці. У Броварах таких підопічних Центру майже 24 тисячі, в районі – 13 тисяч. Крім того, двері закладу відчинені для мешканців міста та району з соціально вразливих груп населення. Звертатися можуть і внутрішньо переміщені особи. Для них у Центрі є банк одягу та харчів.

Лідія Драпей, голова Броварської міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста, каже, що відкрити медичний центр для ветеранів «було їхньою давньою мрією». Фінансували створення закладу з міського та районного бюджетів.

Увесь Центр обслуговують 11 працівників. Вони наглядатимуть за пацієнтами не лише в закладі, а й вдома у хворих. За словами президента Товариства Червоного Хреста України Ігоря Усіченка, у медичному закладі було збережено посади патронажних сестер. І це «на фоні того, що керівництво держави вирішило значно скоротити їх кількість».

У Центрі пенсіонери проходитимуть процедури, які їм назначатимуть лікарі. Для цього в закладі створені маніпуляційний та фізіотерапевтичний кабінети з сучасним обладнанням. Медсестри ставитимуть пацієнтам крапельниці, робитимуть різні ін'єкції, мірятимуть тиск тощо. Усі процедури виконуватимуть виключно за приписом лікаря. Пацієнти Центру можуть прийти також на сеанс масажу.

У навчально-методичному кабінеті лікарі будуть проводити різні просвітницькі зустрічі, а волонтери Червоного Хреста надаватимуть уроки першої допомоги. Кабінет розрахований на 15 відвідувачів. Ігор Сапожко наголосив, що для навчань приміщення може виявитися замалим. За словами Лідії Борисівни, більшу кількість людей за потреби можна розмістити у холі Центру.

Знаннями з першої домедичної допомоги має володіти кожен, говорить волонтер Червоного Хреста і комісар Української Служби Порятунку Police Rescue 911 Віктор Юров.
У Броварах Червоний Хрест відкрив сучасний центр медико-соціальної допомоги

– Медпрацівникам потрібна постійна практика. Якщо хоча б місяць не практикуватися, навички забуваються. Крім того, кожні три роки змінюються міжнародні стандарти з надання першої допомоги, – розповідає пан Віктор.

У медзакладі облаштована пральня, якою користуються працівники Територіального центру соціального обслуговування. Тут вони можуть прати одяг і білизну для лежачих хворих Терцентру. Для цього приміщення обладнали однією пральною машиною та одним сушильним апаратом. Міський голова відмітив, що цієї техніки може бути замало для обслуговування 90 лежачих підопічних Територіального центру.

На випадок надзвичайних ситуацій мешканці міста й району зможуть скористатися запасами зі складу медичного центру. Тут зберігаються ковдри, подушки, одноразовий посуд, засоби гігієни та медикаменти для надання термінової допомоги постраждалим. Речей, які зберігаються на складі Центру, звісно, не вистачить навіть для чверті населення Броварщини. Тож присутні посадовці погодилися, що ці запаси потрібно поповнювати.

Зазначимо, у разі виникнення надзвичайних ситуацій Товариство координує свою діяльність з органами державної влади, зокрема з ДСНС.

Крім того, Центр має власний банк харчових продуктів. На відмінну від речей зі складу для НС, харчі постійно роздають населенню. Крупи, чай, олію, солодощі, воду та інші продукти отримують, наприклад, внутрішньо переміщені особи.

Речі з банку одягу отримують мешканці з найбільш вразливих верств населення. Лідія Борисівна розповідає, щовівторка і щочетверга по одіж приходить зо два десятки людей. Жінка не відмовляє нікому. Тільки за останній місяць міськрайонна організація Товариства віддала одягу більш ніж на 20 тисяч гривень. За один предмет гардеробу просять 10-20 гривень, відповідно до розцінок, затверджених центральною владою.

– Буває, що приходять цигани з пакетами і набирають одяг. Приїжджають на таких джипах, що я ніколи і не бачила. А я не можу відмовити, бо вони мають статус, - говорить голова міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста.

Усі ці речі центр медико-санітарної допомоги отримує від місцевих підприємців, благодійників і просто небайдужих людей. Організація не тільки надає допомогу, а сама приймає її. Деякі люди віддають Товариству Червоного Хреста поношений одяг, який потім отримують ті, хто його потребує найбільше.
У Броварах Червоний Хрест відкрив сучасний центр медико-соціальної допомоги

А ще у Центрі є свій фітобар, де літні відвідувачі можуть оздоровитися чаями з рослин і кисневою пінкою. Видаватимуть фітонапої лише за рецептом лікаря.

У день відкриття усіх гостей безкоштовно пригощали звичайним чаєм із пиріжками. Солодкий обід отримали і пенсіонери, для яких, власне, й відкрили Центр, і запрошені гості.

Центр медико-санітарної допомоги готовий приймати броварчан і мешканців району. Від восьмої ранку лікарі чекатимуть пацієнтів, а медсестри обслуговуватимуть хворих вдома.

AT BROVARY

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031