Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Влада Броварів віддала землі лісового фонду під будівництво багатоповерхівки


Влада Броварів віддала землі лісового фонду під будівництво багатоповерхівки

Прокуратура Київської області звернулася з позовом про визнання недійсним рішення Броварської міської ради та договору оренди земель лісового та водного фондів площею майже 2 га вартістю понад 1 млн грн

Повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

Установлено, що в порушення вимог земельного, лісового та водного законодавства у 2006 році, рішенням Броварської міської ради, надано в оренду товариству земельну ділянку площею майже 2 га для будівництва багатоквартирної житлової забудови з інфраструктурою – землі житлової забудови у м. Бровари, загальною вартістю понад 1 млн грн.

Втім, з’ясовано, що до передачі в оренду вказаної земельної ділянки, остання частково перебувала у постійному користуванні ДП «Дарницьке лісопаркове господарство» та відноситься до земель водного фонду (прибережна захисна смуга водного об’єкту).

А отже, передача в оренду лісових земель відбулась з перевищенням повноважень, оскільки розпорядження вказаною категорією земель належить до компетенції Кабінету Міністрів України. Окрім того, міською радою надано в оренду земельну ділянку для нелісогосподарських потреб без вилучення з держлісгоспу та згоди землекористувача, а також зміни їх цільового призначення.

Крім цього, надання в оренду земельних ділянок відбулось в порушення вимог Водного кодексу України, так як частина земель накладається на прибережну захисну смугу озера, у той час, як на землях водного фонду забороняється будівництво будь-яких об’єктів, крім берегоукріплення.

Реагуючи на виявлені порушення, Броварською місцевою прокуратурою до суду пред’явлено позов про визнання незаконним та скасування рішення Броварської ради та визнання договору оренди землі недійсним з припиненням зобов’язань на майбутнє.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031