Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

У Броварському лісі кількарічний хлопчик відкусив шматок блідої поганки


У Броварському лісі кількарічний хлопчик відкусив шматок блідої поганки

Під час прогулянки у броварському лісі кількарічний Богданчик відкусив шматок блідої поганки.

Батьки одразу відвели дитину до броварської лікарні, де хлопчику терміново зробили промивання шлунку. Після цього його кілька днів рятували в Охматдиті, і таки зберегли життя завдяки вчасним діям лікарів і батьків. Про це йдеться у сюжеті «Сніданку з 1+1». Передає "Трибуна Бровари".

Тиждень тому пані Любов із чоловіком та двома синочками відпочивали у броварському лісі, йдеться у сюжеті. Аж раптом один із хлопчиків вийшов із-за кущів в руках з блідою поганкою без невеличкого шматочка. Богданчик зізнався, що з’їв шматок гриба.

Зі слів матері, хлопчика одразу привели до броварської лікарні. Уже за 20 хв після «трапези» дитині зробили промивання шлунку. Після того Богдана доправили до Охматдиту, де йому зробили аналізи. Вони підтвердили найжахливіші підозри батьків.

За результатами аналізів, у хлопчика відбулася гостра інтоксикація організму. Протягом трьох днів йому безперервно промивали кров крапельницями, робили уколи, вводили антибіотики тощо. І це дало результати – Богдана виписали.

Лише наприкінці перебування в Охматдиті лікарі розповіли батькам, як їм неймовірно пощастило, розповідає пані Людмила. Шансів вижити в таких дітей майже немає, помирають у 99,5% випадках. Смертельним для дитини вагою 13 кг може бути зовсім маленький шматочок поганки.



Як зазначають у сюжеті, отруйні гриби можуть мімікрувати – тобто набирати вигляду їстівних. Це часто призводить до помилки серед грибників, що коштує їм життя.

Нагадаємо, бліда поганка – найотрутніший у світі гриб. До того ж, він є дуже підступним: адже ознаки отруєння можуть проявитися аж через добу після вживання – коли смертельні токсини уже всмокталися до організму і призвели до незворотніх змін.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031