Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

У Броварах зафіксували два випадки кліщової хвороби Лайма


У Броварах зафіксували два випадки кліщової хвороби Лайма

Минулого тижня у Броварах зафіксували два випадки кліщової хвороби Лайма. Троє дітей підчепили вітряну віспу, а одна – скарлатину. Іще двоє – немовля та дорослий – заразились кором. Тим часом захворюваність на грип і ГРВІ знизилась – через канікули у школах. Про це звітують у броварському районному відділі лабораторних досліджень.

В установі зазначають, що минулого тижня на грип і ГРВІ занедужали 591 особа, з яких 428 – це діти. Захворюваність нижча епідемічного порогу на 49%. У порівнянні з попередніми 7-ми днями, число хворих зменшилось на 7,7%. Причиною таких показників фахівці називають шкільні канікули, які саме тривали в цей період.

Як зазначають лікарі відділу лабораторних досліджень, інфекціями із крапельним механізмом зараження заразились 5 осіб. Зокрема на скарлатину занедужала одна дитина, що відвідує ДНЗ «Катюша». Її шпиталізували. Іще троє вихованців садочків «спіймали» вітряну віспу. Двоє з них відвідують садок «Теремок», а ще один – «Казка». Діти лікуються амбулаторно.

Зареєстрували в місті і випадки кору. Згідно зі звітом відділу лабораторних досліджень, не пощастило одній дитині, якій ще не виповнилось 1-го року. Немовля поклали до стаціонару. Оскільки перше щеплення робиться в 1 рік, батьки його і не робили. Водночас, за інформацією керівника первинної медицини Броварів Ігоря Кравцова, за цей період зафіксували ще один випадок кору у дорослого, який також не був вакцинований.

Головний лікар Броварського центру первинної медико-санітарної допомоги також зазначив, що попри канікули захворюваність серед дітей усе одно в рази вища, ніж у дорослих. Окрім іншого, за тиждень у неповнолітніх виявили 5 випадків пневмоній, а серед дорослих – лише один.

Як зазначено у звіті відділу лабораторних досліджень, за останні 7 днів у місті трапилось 17 гастроентероколітів, тобто розладів шлунку. Серед хворих – 16 дітей і 1 дорослий. Усі вони епідеміологічно не пов’язані між собою. 11 пацієнтів перебувають на стаціонарному лікуванні. Із-поміж дітей є школярі ЗОШ №№ 1, 6 і 7. А також – вихованці садочків «Золотий ключик», «Калинка» та «Теремки».

Попри пізню осінь не пощастило двом дорослим із кліщами. Принаймні саме минулого тижня у них виявили інфекційне захворювання Лайма. Діагноз пацієнтів був підтверджений лабораторно. В одному випадку укус стався у броварському лісі. В іншому – в лісі на Козелеччині, що в Чернігівській області.

Загалом за тиждень у інфекційні відділення міста шпиталізували 12 осіб. Серед них дітей до 17 років – 12. Через грип і ГРВІ до стаціонарів лікарень Броварів утрапили 15 пацієнтів. Неповнолітніх до 17 років поміж них – 11.

Трибуна Бровари

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031