Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

У Броварах собаки покусали двох дітей


У Броварах собаки покусали двох дітей

11 листопада по вулиці Київській безпритульний собака напав на дитину. А за два дні до того пес-безхатько покусав неповнолітнього в парку «Перемога». Обох школярів – хлопця і дівчину – поклали в стаціонар і призначили лікування проти сказу. Потерпілі отримали незначні кусані рани гомілок. Про це розповідають у броварському районному відділі лабораторних досліджень.

Повідомляє "Трибуна Бровари".

Як повідомив завідувач відділення організації епідеміологічних досліджень установи Василь Сич, від нападів невідомих дворових собак за звітний тиждень постраждали двоє дітей. Це – хлопець і дівчина 2002 і 2003 років народження. Обидва отримали кусані рани гомілок.

Травми у підлітків незначні, однак після таких укусів невідомими собаками потрібне профілактичне лікування від сказу, – зазначає Василь Сич. Пацієнтів поклали до травматологічного відділення та призначили вакцинацію препаратом «Індіраб». Щеплення проводять 6 разів протягом 3 місяців.

Як ідеться у звіті броварського районного відділу лабораторних досліджень, загалом за звітний тиждень – із 9 по 15 листопада – до медичних закладів міста звернулись шість покусаних тваринами. Інших чотирьох потерпілих покусали відомі собаки. Тож пацієнтам не призначали профілактичних щеплень проти сказу. Принаймні – до закінчення спостереження за тваринами, яке триває 10 днів.

Нагадаємо, напади безпритульних псів у парку «Перемога» останнім часом трапляються не вперше. За останні півтора місяця щонайменше 7 атак сталися саме в центральній зеленій зоні міста. Зазначимо, що згідно зі звітами відділу лабораторних досліджень, щотижня в Броварах трапляється приблизно по 6-10 нападів тварин на людей, про які потерпілі повідомляють лікарям.

Слід зазначити, що днями заступник головного лікаря Броварської багатопрофільної клінічної лікарні Григорій Павлін повідомив, що вже два тижні як у медичному закладі відсутня вакцина проти сказу. Згідно із найсвіжішою інформацією на сайті Міністерства охорони здоров’я України, станом на 1 листопада у Київській області залишається 671 доза препарату «Рабіпур». Водночас у департаменті охорони здоров’я Київщини повідомили, що зараз у регіоні є 1500 доз вакцин від сказу.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031