Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

У київському метро тепер можна оплатити проїзд банківською карткою


У київському метро тепер можна оплатити проїзд банківською карткою

Київський метрополітен у партнерстві з компанією Mastercard та Ощадбанком запустили у столичному метро MetroPass — рішення, що дає пасажирам змогу розраховуватися на жовтих турнікетах безконтактними банківськими картками Mastercard, як проїзними.

Про це повідомляє прес-служба підземки.

«Ми активно розвиваємо Київ, як “розумне місто”, в якому інформаційні технології покращують життя людей. І ми раді, що бізнес бере активну участь у цьому процесі. Одним із найважливіших напрямів розвитку є транспортна інфраструктура, де особливо важливі швидкість, комфорт та безпека розрахунків. Запуск нового рішення робить Київ ще більш зручним для жителів та відкритим для гостей з усього світу», — зазначив Микола Поворозник, заступник голови КМДА.

Відтепер кожен має можливість обирати тарифний план відповідно до своїх потреб. Пасажири, які користуються метро нерегулярно або менш як два рази на день, можуть зі знижкою передплатити поїздки та використовувати їх протягом необмеженого часу. Що більшу кількість поїздок буде придбано, то меншою буде вартість:

1-9 поїздок — по 4,00 грн;
10-19 — по 3,90 грн — -3%;
20-29 — по 3,80 грн — -5%;
30-39 — по 3,70 грн — -8%;
40-49 — по 3,60 грн — -10%;
понад 50 — по 3,50 грн — -13%.
Також пасажири зможуть підключити до своїх безконтактних банківських карток безлімітні проїзні на місяць чи за півціни — на півмісяця. Для проїзних діятимуть такі тарифи:

без ліміту на місяць — 300 грн;
без ліміту на півмісяця – 150 грн.

«Пріоритет Київського метрополітену — зручність та швидкість поїздок для пасажирів, як жителів, так і гостей міста. Саме тому ми відходимо від жетонів і разом з партнерами впроваджуємо рішення для безконтактної оплати, що відповідають найвищим міжнародним стандартам. Відтепер під час розрахунків безконтактною карткою Mastercard на турнікеті пасажири можуть зекономити час та скористатися усіма перевагами гнучких тарифів Київського метрополітену», — прокоментував Віктор Брагінський, начальник КП «Київський метрополітен».

Пасажири, які користуються столичною підземкою нечасто, можуть і надалі оплачувати разові проїздки безпосередньо на жовтих турнікетах своїми безконтактними картками Mastercard.

«Уже майже два роки ми впроваджуємо у транспортній інфраструктурі міста рішення для більш зручних і швидких розрахунків на базі технології безконтактної оплати Masterсard. За цей час лише пасажири Київського метрополітену, щосплачували за проїзд безконтактно з Masterсard, заощадили майже 190 тисяч годин на очікуванні в чергах. Сьогодні ми робимо великий крок уперед: відтепер оплата проїзду з безконтактною технологією Mastercard — не лише зручно й швидко, а й економічно вигідно для пасажирів»,— відзначила Віра Платонова, генеральний директор представництва Mastercard в Україні, Молдові, Грузії та країнах Центральної Азії.

Еквайром розрахунків з технологією безконтактної оплати в Київському метрополітені виступає Ощадбанк. За його даними, з моменту запуску рішення у столичному метро понад 8,5 мільйонів поїздок було оплачено безконтактно з Mastercard.

«Щодня понад 30 тисяч пасажирів столичного метрополітену оплачують свій проїзд безконтактно. Оплачувати проїзд можна не лише безконтактними платіжними картками Mastercard, а й смартфонами за допомогою мобільного платіжного додатку “Ощад PAY“ від Ощадбанку. Кількість охочих сплачувати за проїзд комфортно та безконтактно дедалі зростає. Тож задля зручності пасажирів Ощадбанк планує збільшити кількість турнікетів, на яких можна здійснити безконтактну оплату», — поділився планами Антон Тютюн, заступник голови правління Ощадбанку.

Передплатити поїздки чи підключити безлімітний проїзний для використання з безконтактної картки Mastercard можна самостійно у платіжних терміналах на касах станцій. Щоб це зробити, спочатку потрібно активувати платіжний термінал, натиснувши зелену кнопку, — і піднести до нього картку з технологією безконтактної оплати Mastercard. Після цього на екрані термінала з’явиться панель, де можна обрати опції — передплата поїздок чи проїзний. Обираємо тариф, підносимо картку до термінала — і поїздки оплачено!

Наразі передплатити поїздки, підключити до безконтактної картки Mastercard проїзний чи перевірити залишок поїздок на рахунку можна на платіжних терміналах центральних станцій Київського метрополітену. Незабаром ці опції будуть доступні на всіх станціях столичної підземки.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031