Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

На Київщині воїна АТО поховали двічі


На Київщині воїна АТО поховали двічі

Рік тому на місці загибелі Олександра Тищенка знайшли частину останків його тіла, тепер додому привезли ще одну труну. Батькам знову довелося ховати єдиного сина.

Пошуковці безвісти зниклих військових розповіли ТСНо це перший такий випадок для України, але найпевніше - не останній. Наразі триває ідентифікація ще майже півсотні тіл полеглих бійців.

Олександра Тищенка мобілізували у 38 років. Служив майже рік. Загинув на блокпості на Донеччині, поруч з Авдіївкою. З ним у бліндажі полягли ще четверо військовослужбовців.

"Це був обстріл з боку Донецька, 84 міни і артснаряди влучили. Я пам'ятаю, що перерався зв'язок, з сусіднього поста повідомили, що димить блокпост. Добу пост вибухав, можливості надати їм допомогу і підійти не було", - розповідає заступник командира бригади тактичної авіації по роботі з особливим складом Олександр Продан.

Вшанувати героя зібралися земляки у центрі селі Мигалки. Майже всі вони на похороні Олександра теж вдруге. У натовпі бабусі стиха обговорюють: кого сьогодні ховають? І сподіваються, що це той самий хлопець, який вже лежить у землі

Пошуковці пояснюють селянам - помилки немає, і тоді ховали Олександра. Рік тому його останки привезли в труні. Тепер розкопують могилу і кладуть маленьку урну. Кажуть, тіло воїна кремували, а знайшли його ще восени з основними речами: автоматом і військовим жетоном.

"Саша - це перший випадок. Виконана величезна паперова робота, яка не давала раніше можливості поховати нібито непізнане тіло. Ми до цього йшли два роки. Це перший випадок, а за ним буде ще три і близько 30 таких страшних історій. Ми повинні в них поставити крапку", - каже пошуковець Павло Нетьосов.

"Я діставав Олександра. Його кілька днів розкопували, бо гора землі була до п'яти метрів. Морально важко, але добре, що хлопець потрапив додому. Це важко казати: давайте на біс поховаємо вашого сина ще раз. Цю розмову було важко провести: і валер'янка була, і все", - додає волонтер місії ЗСУ "Евакуація-200" Вадим Масштабей.

Тато сам їздив на ідентифікацію сина. Сумнівів у тому, що двічі ховав саме свого Сашка, каже, немає. "Таке життя. Знайшли ще останки. Що загинув, я 100% знаю", - каже він.

Ще торік безвісти зниклими під час АТО вважалося понад 200 військовослужбовців лише Збройних Сил України. Сьогодні їхня кількість зменшилася наполовину - 93 захисники. З них, стверджують волонтери, майже половину уже знайшли. Наразі проводять ідентифікацію останків.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031