Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

У Києві відкриється нова гаряча лінія: повідомити про корупцію можна буде анонімно


У Києві відкриється нова гаряча лінія: повідомити про корупцію можна буде анонімно

Крім вступу в клуб анонімних алкоголіків, скоро з'явиться ще дещо, що можна буде зробити анонімно — повідомити про корупцію.

Набрати номер, розповісти про зафіксований факт корупції і з відчуттям виконаного обов'язку покласти слухавку.

Світова практика анонімних повідомлень про різноманітні хабарі дістанеться і української столиці. Уже через 3 місяці у Києві запрацює антикорупційна телефонна гаряча лінія і електронна поштова скринька. Для любителів епістолярного жанру і кулькової ручки буде доступна адреса для укрпоштових листів.

Ініціатором анонімності у боротьбі з корупцією став депутат Андрій Осадчук. Поки що він не розкрив секретів, як саме працюватиме нова система, але досить розмиту заяву уже встиг зробити:

Нова система має забезпечити повну анонімність викривачам, гарантії збереження конфіденційної інформації унеможливлює викривлення чи втрату особливої інформації, встановлює чіткий алгоритм розгляду повідомлень про корупцію і порядку передачі їх на розгляд поліції чи спеціалізованих антикорупційних органів.

Скаржитися на корупцію можна і зараз. Є у відкритому доступі телефони гарячих ліній Генпрокуратори, СБУ, нацагенства з питань держслужби.

Крім цього, є номер приймальні МВС. Всі ці номери у списку під назвою "Куди поскаржитись на корупцію?". До переліку додається інструкція, за якою особа, що телефонує, має представитися і назвати свою домашню адресу.

Є ще варіант: написати заяву. У ній потрібно розповісти, що сталося, де, з ким, навіщо. І, якщо є, прикласти докази. А в кінці вказати "прохання чи вимоги". Мабуть, щоб довести, що ви теж з цього всього щось хочете мати. Але, звісно, без жодної корупції.

Кому є що б такого корупційного розказати зараз — пишіть, дзвоніть. Можливості є. Хочете дочекатися режиму інкогніто — вже у серпні ця функція буде доступна. Але щось мені не віриться, що у наш час можна реально залишитися анонімним. Особливо враховуючи те, що розмови будуть записуватися.

Хоча, я вже уявляю варіанти "доносів": "Здрасті! Бачив, як сусід електрику 10 гривень дав, посадіть його" або "З класу знов зібрали гроші на штори, а купили тільки карнизи".

Але ж корупція може бути на всіх рівнях. Тому роботи у операторів нової гарячої лінії точно вистачатиме.

Ольга Бродська

24 канал

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031