Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Безсилі проти шаурми


Безсилі проти шаурми

У столиці зафіксовано декілька випадків отруєння шаурмою. «Вісті» дізнавалися, чи перевіряють ларьки із вуличною їжею у Борисполі та як діє Держпродслужба.

Лариса Улько, начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Бориспільського районного управління Держпродспоживслужби, розповіла, що виїздити на будь-які перевірки вони досі не мають права через недосконале законодавство, хоча мораторій на заборону на позапланові перевірки уже знято.
«Перевіряти міські ларьки із шаурмою ми можемо тільки при зафіксованих отруєннях у інфекційному відділенні ЦРЛ. Це малий бізнес і на сьогодні він не підлягає обов’язковим перевіркам», — пояснила Лариса Іванівна.
Фахівець зазначила, що при складенні нового плану на 2019 рік перевірки невеликого бізнесу не ввійдуть до обов’язкового переліку. За її словами, спеціалісти Держпродспоживслужби перевірятимуть великий бізнес — кафе та ресторани.

Стало відомо, що нещодавно в інфекційному відділенні Бориспільської ЦРЛ двоє жителів с.Вороньків проходили лікування від сальмонельозу. Чи було це отруєнням шаурмою чи чимось іншим, начальник відділу Держпродспоживслужби не уточнила. Є інформація, що у столиці кілька бориспільців днями лікувалися від отруєнь вуличною їжею, яку придбали на Харківському масиві.

«Покупці не доходятьсюди»

Зінаїда СЕРЕДА,підприємець
— Ринок вмирає. Половина ларьків закрита, бо стихійна торгівля окупувала все. Ми не можемо продати свій товар. Покупці не доходять сюди, а купують на вулиці, де торгують перекупники з Троєщини. Ми платимо 30 гривень в день за місце, а на критому майданчику плата за місце 10 гривень. Платимо податок, зарплату продавцям. Але через те, що не можемо підвищити платню через низькі продажі, люди від нас йдуть. На асфальті перекупники не платять, але торгують і мають прибуток. Більше того, вони відкрито сміються з нас, мовляв, ви дурні, що сидите на ринку.

«Вимагатимемо у мера навести лад»

Любов ПРИХОДЬКО, підприємець
— Ви бачите, що товар у нас швидко псується: фрукти, виноград, овочі. Маємо величезні збитки, ми на межі закриття. Збираємося йти до мера з вимогою навести лад. Якщо не допоможе, будемо писати в Київ, перекривати трасу. Такого неподобства на центральній вулиці раніше не було. Навіщо було стільки грошей в бруківку вкладати, лавки ставити? Щоб ділки там сиділи?

Продавати харчові продукти з землі — це правопорушення. Відповідно до статті 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення (торгівля з рук у невстановлених місцях), реалізаторів продуктів харчування карають штрафом з конфіскацією товару або без неї.

Тетяна ХОДЧЕНКО,
фото Ірини Костенко

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031