Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

На Переяславщині розташовано два хімічно небезпечних об'єкти


На Переяславщині розташовано два хімічно небезпечних об'єкти

В цьому році Головне управління ДСНС України в Київській області перегляне список хімічно небезпечних об'єктів (ХНО), розташованих на території області, повідомляє KV.

Згідно з чинним переліком на Київщині налічується понад двох десятків ХНО. Найбільше потенційно небезпечних об'єктів розташоване в Обухівському, Білоцерківському та Миронівському районах. Зокрема в Переяслав-Хмельницькому районі знаходить два таких об'єкта.

- ТОВ "Переяслав-Молпродукт", м. Переяслав-Хмельницький, має ІІІ ступінь хімічної небезпеки, викидає до 1,5 т аміаку на рік, у прогнозованій зоні хімічного зараження проживає 0,270 тис. людей у цю зону потрапляють об'єкти: магазин "Спаська Левада", ТОВ "Миза", котельня КП "Переяславтепломережа", магазин "Levada BUD";
- Переяслав-Хмельницький звіроплемгосп, с. Велика Каратуль, Переяслав-Хмельницький район, має ІV ступінь хімічної небезпеки, викидає до 8 т аміаку на рік, у прогнозованій зоні хімічного зараження проживає 0,007 тис. людей.

Як зазначив еколог, директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко, дія перерахованих вище матеріалів на людей і природу може стати фатальним.

“Дані речовини, дуже шкідливі як для здоров'я людей, так і для навколишнього середовища. Велика кількість хімречовин може обпалювати дихальні шляхи і внутрішні органи. Враховуючи, що це канцерогенні речовини, вони можуть викликати онкологічні та інші тяжкі захворювання. Дія на природу схожа - вони можуть знищити зелені насадження і погано вплинути на лісових жителів. У результаті може статися екологічна катастрофа", - резюмував він.

Відзначаємо, що і в інших районах Київщини, також знаходиться велика кількість ХНО. Так, в Обухівському районі знаходиться 6 хімічно небезпечних об'єктів, в Білоцерківському - 4, у Миронівському - 3, в Києво-Святошинському - 2, у Броварському - 2. По одному об'єкту розташоване у Вишгородському районі, містах Богуслав, Кагарлик, Яготин, Бориспіль та смт Бородянка.

Переяслав-Хмельницький

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031