Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

«Острівці безпеки» з’являться в Переяславі


«Острівці безпеки» з’являться в Переяславі

Острівець безпеки, як кажуть правила дорожнього руху — це технічний засіб регулювання дорожнього руху на наземних пішохідних переходах, конструктивно виділений над проїзною частиною дороги та призначений як захисний елемент для зупинки пішоходів під час переходу проїзної частини дороги.

До острівця безпеки належить частина розділювальної смуги, через яку пролягає пішохідний перехід. Незабаром такий засіб регулювання з’явиться і в нашому місті.

Адже відповідно до програми розвитку дорожнього руху та його безпеки «Нульова смертність на дорогах Київщини», Київська обласна державна адміністрація до кінця цього року в усіх містах області планує спорудити більше сотні «острівців безпеки». З 17 серпня працівники дорожньої служби розпочали відповідні роботи на одному з найжвавіших у місті переходів через центральну вул. Б. Хмельницького, поряд із податковою інспекцією. Крім самого «острівця», який знаходитиметься посередині проїжджої частини вулиці, тут будуть встановлені нові додаткові дорожні знаки, освітлення, зроблено пологий з’їзд із тротуару на вулицю і тощо.

Перший «острівець безпеки» 11 серпня був відкритий у Василькові. Нині одночасно ведеться їх спорудження в багатьох містах області. За кошти обласного бюджету в рамках пілотного проекту буде зроблено принаймні по одному такому «острівцю». Далі — на розсуд місцевої влади. Зазвичай, на повне облаштування одного такого переходу йде до двох тижнів.

Олександр МАТВІЄНКО

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031