Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Переяслав-Хмельницький - «Електронне відкрите місто»


Переяслав-Хмельницький - «Електронне відкрите місто»

«Електронне відкрите місто» – програма, яка діє в Переяславі з 2016 по 2018 роки включно. Вона передбачає співпрацю з Європейським Союзом та Програмою розвитку ООН на принципах співфінансування: 80% програми проплачують наші зарубіжні партнери, а 20% – міська рада. Усього на програму планується витратити близько 620 тис. грн.

Що ж зроблено за цей час в рамках виконання програми? Перш за все придбане та налаштоване програмне забезпечення та серверне обладнання для геоінформаційних систем служби міського кадастру. В першому півріччі 2017 року реалізований проект «Створення інтерактивної карти міста Переяслава-Хмельницького», облаштована серверна кімната в приміщенні міської ради.

Розроблений електронний реєстр (база даних) рекламних конструкцій міста. В розділі «нерухоме майно, об’єкти господарювання» інтерактивної карти показані об’єкти зовнішньої реклами: сітілайти та бігборди з номером дозволу на встановлення. Впроваджений також електронний реєстр тимчасових споруд. Крім того, створена інформаційна карта пам'яток історії та архітектури, інших об'єктів, що мають історичну або культурну цінність
Проте найзручнішим для громадян виявилася інтерактивна мапа руху міського громадського транспорту в режимі онлайн. У розділі «соціально-культурні об’єкти» інтерактивної карти міста подана схема руху міського транспорту. Споживач може в режимі реального часу спостерігати місце знаходження міського автобуса загального користування. Окрім того, на восьми зупинках громадського транспорту розміщені термінали, на яких можна побачити розклад руху міського транспорту, час прибуття автобусів до зупинки, кількість хвилин, яка залишилася до приходу найближчого автобуса. Така послуга стала можливою завдяки придбанню виробничим управлінням комунального господарства 20 GPS-трекерів, з них 7 трекерів встановлені на міських автобусах загального користування (згідно договорів КП ВУКГ з перевізниками). Тут же можна отримати доступ до безкоштовного Wi-Fi, можливість зарядки мобільного телефону. На зупинках громадського транспорту встановлено вісім купольних камер відеоспостереження.

Крім того, планується встановити десять відеокамер, вісім з яких зчитують номерні знаки автомобілів. На інтерактивну камеру виведено онлайнпоказ наявних камер відеоспостереження.
До кінця року планується запровадити в міській раді електронний документообіг, а також систему відео- та скайпоконференцій.


Олександр МАТВІЄНКО

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031