Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Кандидати наук стануть докторами філософії


Кандидати наук стануть докторами філософії

В Україні скасовано освітньо-кваліфікаційний рівень спеціаліста, а раніше отриманий диплом прирівнюється до магістра.

Ще влітку минулого року Міністерство освіти та науки України скасувало освітньо-кваліфікаційний рівень спеціаліста. Нагадаємо, що 2016 р. ВНЗ набирали студентів на цей ступінь востаннє.

Раніше отриманий диплом спеціаліста прирівнюється до диплому магістра. Тобто на дипломах все одно писатимуть «спеціаліст», але студенти автоматично вважатимуться магістрами.
Відтепер в Україні буде 5 освітньо-кваліфікаційних рівнів: молодший бакалавр, бакалавр, магістр, доктор філософії та доктор наук. Відтак, отримання бакалавра вже означатиме здобуття повної вищої освіти. Зникає поняття «кандидат наук».

Всі, хто захистили дисертацію, навіть з атомної енергетики, стануть докторами філософії. А нинішні кандидати наук, за власним бажанням, зможуть отримати диплом доктора філософії.

Експерти переконують, що завдяки реформі ми відходимо від радянської класифікації і переходимо до європейських стандартів.

Лариса ГРОМАДСЬКА

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031