Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

В яку суму обійдеться шмат м’яса


В яку суму обійдеться  шмат м’яса

Якщо б хтось складав продуктові чеки у коробочку, наприклад, з-під закордонного чаю (або записував свої витрати у щотижневик), а пізніше заглядав у ті записи, помітив би цікаву річ. Ціни в Україні зростають не тільки разом із курсом долара чи мінімальною зарплатнею (тим самим зводячи її підняття до абсурду), вони стрибають, мов перелякані зайці у лісі.

А із нововведенням від Кабінету Міністрів України, який скасував державне регулювання цін на продукти від 1 липня цього року, взагалі не зрозуміло, як далі виживати (мови про цивілізоване життя, зауважте, для більшості українців ще навіть не йдеться).

Для прикладу розглянемо традиційну для нас свинину. На бориспільські супермаркети рівнятись не будемо, адже там м'ясо не домашнє, а нас цікавить ціна саме «натурпродукту» у сезон шашликів, коли попит на свинину не має зменшуватись. Отже, свіже та апетитне на вигляд м’ясце на ринку «Центральний» знайти можна. Ще кілька тижнів тому найніжніша її частина, ошийок (як і задня частина), тут коштувала близько 100 гривень за кілограм. Сьогодні це вже 120 грн. За скільки будуть віддавати завтра, навряд чи хтось знає.

А от на недільному ринку, який у районі «Розвилки», м'ясо виявилося значно дешевшим, і вибір тут набагато більший, а продавці не відмовляються ще й «вступати». З самісінького ранку вони просили по 100-110 грн/кг м’яса задньої частини. А вже близько 12 години дня, коли покупців стало менше, а м'ясо на прилавках все ще залишалося, його віддавали навіть по 70 грн/кг, мабуть, щоб після денної спеки не везти назад додому.

До речі, чимало українців, аби заощадити свій час, купують у магазинах готове мариноване м'ясо, яке коштує майже нарівні свіжого. Але навіть лікарі не радять брати саме його, адже визначити його свіжість практично неможливо.

Ольга ТИМЧЕНКО, фото автора

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031