Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Заради здорового способу життя!


Заради здорового способу життя!

9 вересня багатомільйонна спортивна сім’я України відзначає професійне свято — День фізичної культури і спорту.
Отже, саме через спорт завдяки високим досягненням наших атлетів на міжнародній спортивній арені Україну знають, поважать і з нею рахуються. Останніми досягненнями можуть бути, наприклад, 36 нагород учасників нашої держави на Всесвітній студентській універсіаді 2017 в столиці Тайваню Тайбєе і в підсумку високе шосте загальнокомандне місце в неофіційному заліку.

Але не було б таких високих спортивних досягнень, якби не було впевненого розвитку масового спорту та фізичної культури на місцях, розвитку матеріально-спортивної бази. Так, дійсно, всупереч усьому Україна на сьогодні має значний прогрес у масовості фізичної культури і спорту. Займатись фізичною культурою та спортом серед молоді на сьогодні стало модним, зокрема і в нашому місті.

Кращі в області
Слід зазначити, що у розвитку спорту вищих спортивних досягнень, модернізації матеріально-спортивної бази регіону, масовості фізичної культури та спорту, ветеранському руху м. Бориспіль на теренах Київської області посідає особливе місце, а точніше знаходиться у лідерах.

У нашому місті працюють 80 штатних працівників мережі фізичної культури і спорту, включаючи і викладачів фізичного виховання. У Борисполі є 3 стадіони, 152 спортивні споруди, з яких 94 — спортивні майданчики, 13 — спортивних залів, 34 — пристосованих приміщень для занять фізичною культурою і спортом, з яких 18 — з тренажерним обладнанням тощо. Слід наголосити на тому, що в останні кілька років у модернізацію та розвиток матеріально-спортивної бази нашого міста, завдяки депутатському корпусу, міському голові Федорчуку А.С., його заступникам, волонтерам вкладені значні кошти з бюджету міста, що дозволило підняти вище спортивну галузь міста. Наприклад, тільки за цей рік уже збудовано кілька площинних спортивних споруд, у тому числі зі штучним покриттям та тренажерним обладнанням, отримали «нове життя», у в зв’язку з заміною штучного покриття-стадіон з хокею на траві, спеціалізований майданчик зі штучним покриттям для гри у баскетбол та волейбол на території міського парку культури та відпочинку, виконаний цілий фронт робіт з ремонту та модернізації будівлі Бориспільської ДЮСШ, введено у дію новий спортивний комплекс, що збудований біля ліцею «Дизайн — Освіта » ім. П.П.Чубинського, капітально відремонтовано шаховий клуб «Поєдинок», що на вул. Європейська, 6, знаходяться у стадії ремонту ще кілька спортивних майданчиків і пристосованих споруд за місцем проживання та території загальноосвітніх навчальних закладів.

Велика чемпіонська родина

Працівники Бориспільського міського центру спорту та фізичного здоров’я населення роблять усе можливе, щоб не втратити ті значні позиції, які установа мала ще з минулих років.

Так, за 2016 р. силами центру спорту було проведено 103 спортивних заходи, за цей рік уже 57. Особливо заслуговує на увагу проведення Спартакіади серед громадських організацій та політичних партій пам’яті героїв АТО, які загинули при звільнені окупованих територій у Донецькій та Луганській областях, спартакіади загальноосвітніх навчальних закладів, спортивних родин, підліткових клубів за місцем проживання, футбольних турнірів серед школярів різних вікових груп, у тому числі під час шкільних канікул.

Цього року місто має значний прогрес у кількості чемпіонів Київської області з різних видів спорту. Їхня кількість на сьогодні збільшилась удвічі і складає понад 80 осіб. Так, маємо чемпіонів Київщини з таких видів спорту, як баскетбол, бокс, плавання, армспорт, легка атлетика, гирьовий спорт, футбол, футзал, пауерліфтинг, дартс, спортивний туризм, таеквандо, фестиваль серед спортивних родин. Щодо успіхів бориспільських посланців на Всеукраїнській спортивній арені, то і тут у наших атлетів значні перемоги. Маємо чемпіонів України з індорхокею ( хокею на траві в приміщеннях) серед дівчаток з 2-х вікових груп, у класичному хокею на траві серед дівчат, з армспорту серед спортсменів з вадами ОРА, плаванню серед юнаків, гирьового спорту, пауерліфтингу, призерів України — Бориспільську жіночу хокейну дружину «Колос» — срібного призера чемпіонату України з хокею на траві серед жінок, їхніх молодих колег з цього ж виду — дівчаток 2002 —2003, 2003 — 2004, та 2007 — 2008 р. н. — срібних та бронзових призерів з індорхокею та хокею на траві, маємо призерів України в особистому заліку з плавання, боксу, мотоспорту, шахів, пауерліфтингу, гирьового спорту. Переможцями та призерами в особистому заліку у 2017 році на Всеукраїнських та Міжнародних змаганнях стали: Парфенюк Михайло (пауерліфтинг), Киях Ангеліна (пауерліфтинг), Шашкова Дар’я (пауерліфтинг), Івасик Яна (плавання), Шаран Павло (плавання), Воробйов Максим (плавання, рекордсмен України), Бут Софія (плавання), Рудий Андрій (легка атлетика), Волошиненко Анастасія (легка атлетика).

Як безумовний прогрес у розвитку юнацького футболу в місті слід зазначити, що три команди з нашого міста у різних вікових групах стали фіналістами чемпіонату столичної області серед команд дитячо-юнацької футбольної ліги сезону 2016 — 2017 років, а одна з них – переможцем чемпіонату. Усі три вказані команди заохочені від керівництва міської ради новою спортивною формою. І є ще одна приємна новина для юних любителів футболу: завдяки турботі депутатів міської ради та міського голови дві юнацькі команди з нашого міста за бюджетні кошти візьмуть участь у чемпіонаті України сезону 2017 — 2018 рр. серед команд 1-ї ліги. Сподіваємося, що дебют юних любителів шкіряного м’яча на Всеукраїнському футбольному олімпі буде успішним. Ми впевнені, що талановиті футболісти, згодом поповнять ряди головної чоловічої збірної команди нашого міста, яка у 2016 році стала переможцем столичної області серед команд 1-ї ліги, а сьогодні бере участь у клубному чемпіонаті Київщини серед колективів вищого дивізіону, де за головний трофей змагань ведуть боротьбу 15 футбольних дружин.
Членами національних збірних команд України та кандидатами на сьогодні є 9 спортсменів.

Кадри вирішують все

Одним із головних досягнень нашого міста на спортивній ниві є досвідчені стабільні кадри. Мабуть, без їхньої щоденної, наполегливої роботи, успіхи мережі фізичної культури та спорту нашого регіону у різних напрямках діяльності були б неможливі. «Кадри вирішують все» — цей відомий вислів є актуальним і на сьогодні. Кадри — це і викладачі фізичного виховання, тренери-викладачі з видів спорту, фахівці з фізичної культури та спорту, керівники гуртків, керівники підрозділів фізичної культури та спорту нашого міста, спортивних клубів різної форми власності, інженерно-технічний склад спортивних споруд, громадські активісти, волонтери, меценати. До речі, щодо громадських активістів, то вже упродовж кількох років у повний голос заявили про себе громадські батьківські ради, які функціонують у Бориспільській ДЮСШ, Бориспільському центрі спорту та ФЗН, окремих дитячо-юнацьких футбольних клубах і вирішують левову частку організаційних, волонтерських та інших питань. Щиро Вам вдячні за вашу працю, ваші спортивні успіхи. Міцного вам здоров’я та нових досягнень у спорті!

М.П. Костянець, директор Бориспільського міського центру спорту та ФЗН, депутат міської ради
В. Кубов, заст. директора
Бориспільського міського центру спорту та ФЗН

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031