Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

В’ячеслав Толкач: «ЖЕК остаточно вичерпав свої сили»


В’ячеслав Толкач: «ЖЕК остаточно вичерпав свої сили»

У цьому місяці буде 100 днів із дня призначення нового начальника житлово-комунального господарства (ЖКГ) Бориспільської міської ради В’ячеслава Толкача. «Вісті» вирішили поставити кілька питань молодому керівнику.

На перше запитання щодо аргументів підняття цін на обслуговування прибудинкової території В’ячеслав Миколайович відповів, що це лише корегування ціни: «Остаточні розрахунки будуть прийняті вже після Нового року, оскільки все залежить від багатьох факторів: мінімальної заробітної плати в нашій країні, цін на пальне, продукти харчування тощо.»

— Ви за створення ОСББ і повний розпуск ЖЕК. Чи не вважаєте, що таким чином держава намагається повністю зняти із себе відповідальність за мешканців багатоповерхівок?
— Створення ОСББ — це найкращий і найправильніший спосіб для мешканців багатоквартирних будинків. Хоча ОСББ дорожчі в обслуговуванні, тут мешканці знають, за що платять. А ЖЕК остаточно вичерпав свої сили. Подумайте самі: техніка стара, а на нову коштів немає. Робота у комунальників дуже важка. Окрім того, що вони мають невисокі зарплати, так ці посади непрестижні. Слюсареві, електрику чи навіть двірнику з державного комунального господарства простіше і вигідніше знайти таку ж роботу в приватній фірмі, де зарплата в рази більша.
На сьогодні у Борисполі створено 25 ОСББ. На вулиці Володимира Момота, 40 — вже не діючий, а по вулиці Мічуріна в будинку №2 мешканці більше не можуть самі обслуговувати багатоповерхівку. Тому хочуть повернутися назад до ЖЕКу.
Щодо відповідальності країни перед мешканцями, то державі більше не вигідно утримувати ЖЕКи.

— Невдовзі зима. Що очікує мешканців нашого міста цього року? Чи готуються комунальні служби до можливого колапсу та «неочікуваного» снігу?
— Колапсу не буде, зиму ми повністю готові зустріти. У нас є нова техніка. Для посипання доріг у місті уже завозиться піщано-сольова суміш. У загальноосвітні навчальні заклади вирішено завезти мішки із сіллю, оскільки вона швидше розтоплює лід. Дітлахам буде безпечніше ходити.

— Чи з’являться колись сміттєві урни у дворах багатоповерхівок? Чи так із відрами і будемо далі жити?
— Сміттєві урни необхідні, ніхто не заперечує. Але люди повинні свідомо прийти до їх належного використання. Якщо біля під’їзду є така урна — це не значить, що в неї треба викидати цілий пакет зі сміттям!

— Що змінилося після Вашого призначення на посаду начальника ЖКГ?
— За такий короткий термін неможливо зробити якісь колосальні зміни. Зараз кожен виконує свою роботу в повному обсязі.

В’ячеслав Миколайович Толкач призначений на посаду начальника ЖКГ Бориспільської міської ради 17 липня цього року. До цього він обіймав посаду головного інженера КП «ЖЕК-1».

Тетяна ХОДЧЕНКО, фото автора

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031