Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

В українських школах заборонили батьківські комітети


В українських школах  заборонили батьківські комітети

Міністр освіти Лілія Гриневич підписала наказ №1649, який скасовує діяльність батьківських комітетів у школах.

Передає УНІАН.

Наказ був підписаний 21 грудня 2017 року, це підтверджує відповідь Міносвіти на запит громадського активіста Віталія Фурманюка. Згідно із підписаним міністром наказом, розпорядження від 2 червня 2004 року №440 "Про затвердження примірного положення про батьківські комітети (ради)" втрачає свою чинність.
В українських школах  заборонили батьківські комітети

Скасованим положенням про батьківський комітет визначалося, що він підкоряється й підзвітний загальношкільним батьківським зборам. Термін повноважень комітету – один рік (або ротація складу комітету проводиться щорічно на третину). До складу комітету мав входитити заступник керівника загальноосвітньої установи з виховної роботи, а рішення організації мали рекомендаційний характер. Комітет мав допомагати школі удосконалювати умови освітнього процесу, захищати законні права та інтереси учнів, організовувати та проводити загальношкільні заходи. "Передбачаю, що багато педагогів та батьків критикуватимуть Лілію Михайлівну за це рішення, але вона зробила важливий та сміливий крок у боротьбі з корупцією та порушеннями прав в закладах освіти. Бо саме рішеннями "Батьківських Комітетів" адміністрації закладів виправдовують збір необлікованих готівкових коштів, наймання охорони та навіть відрахування дітей із закладів", – написав Віталій Фурманюк у соцмережі. Скасування діяльності батьківського комітету, а також зміни до порядку прийому дітей у 1 класи загальноосвітніх навчальних закладів ухвалені відповідно до нового закону "Про освіту".

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

  1. Олександр 4 лютого 2018 12:44
    • Не подобається
    • +1
    • Подобається
    Ще б відмінили класних керівників. Вони зовсім не потрібні .
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031