Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

6 лютого набув чинності закон, який посилює покарання за несплату аліментів


6 лютого набув чинності закон, який посилює покарання за несплату аліментів

Набув чинності закон про заборону неплатникам аліментів водити автомобіль

Документом дозволяється виконавцю за наявності заборгованості зі сплати аліментів за шість місяців обмежувати боржника в праві управління транспортом і в праві користування вогнепальною мисливською, пневматичною й іншими видами зброї. Крім того, боржник може бути обмежений у праві на полювання. При цьому обмеження керування автомобілем не може бути застосоване, якщо це є основним джерелом доходу або боржник користується транспортом у зв'язку з інвалідністю чи проходить військову службу, у тому числі в зоні антитерористичної операції.

Відповідно до закону, якщо заборгованість зі сплати аліментів перевищує суму платежів за півроку, неплатник може бути обмежений у праві виїзду за кордон до погашення заборгованості.

Також вносяться зміни в Кодекс про адміністративні правопорушення та передбачається, що несплата аліментів протягом півроку передбачає виконання суспільно корисних робіт на термін від 120 до 240 годин.

Вид таких робіт визначають органи місцевого самоврядування, не більш ніж вісім годин на день, а для неповнолітніх - дві години. Плата за виконання цих робіт іде на погашення заборгованості.

Згідно з документом, у разі несплати аліментів протягом шести місяців член подружжя, з яким проживає дитина, може самостійно приймати рішення про тимчасовий виїзд дитини за кордон (без згоди неплатника аліментів) з метою навчання, лікування чи відпочинку дитини.

LB.UA

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031