Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Три варіанти розширення ЖК «Щасливі метри»


Три варіанти розширення ЖК «Щасливі метри»

Чи існують підводні камені ажіотажу навколо 14-поверхівки на вул. Привокзальна, 8 у Борисполі (ОСББ «Щасливі метри») та будинку, який планується зводити поряд. Тему вивчали «Вісті».

«Щасливі метри» — це 14-поверховий будинок навпроти залізничного вокзалу. Замовником будівництва була компанія «Дарина». За проектом, це мала бути будівля на 5 секцій. Але після завершення першої черги (перших трьох секцій) виник конфлікт інтересів між «Дариною» та міською владою, бо замовник вважав, що місто виставило їм занадто велику пайову участь. Тому Бориспільська влада не дозволила їм добудовувати ще дві секції. Підрядником на цьому будівництві була організація «Київенергобуд», а будівництво першої секції на субпідряді виконував «Трест Бориспільсільбуд», який очолює Олександр Сич.
Три варіанти розширення ЖК «Щасливі метри»

«Проект будівництва пройшов експертизу спочатку на всі 5 секцій, потім на три, що збудовані. Було прийнято рішення втілити проект у життя у повному обсязі силами нашого підприємства — добудувати ще дві секції, — розповідає «Вістям» Олександр Сич. — Коли зустрічалися з цього приводу два роки тому, мешканці поставили перед нами вимоги: просили відремонтувати підвал у будинку, зробити паркан по підпірній стінці, покласти плитку на сходинках перед входами до під’їздів і вирішити проблему із родиною ромів, яка проживала поряд. Поряд була ще одна земельна ділянка з будинком, який був майже повністю знищений пожежею. Ми викупили обидві ділянки. Завдяки цьому вдалося вирішити проблему із відселенням ромів».
Олександр Сич підкреслює, що ОСББ не має виокремленої прибудинкової території, хоча будинок і обгороджений парканом, бо земля між будинком і викупленою забудовником ділянкою перебуває у комунальній власності міста.
«Ми звернулися до міської влади з проханням виділити нам на тій території додаткову площу під будівництво. Бориспільською міською радою було прийнято рішення про створення в усіх мікрорайонах міста центрів первинної медико-санітарної допомоги. Тому нам було запропоновано в цьому будинку розмістити на першому поверсі медцентр і безоплатно передати місту. На що ми дали згоду,» — деталізує співрозмовник.

Діалогу не склалося
«Ми зустрічалися із мешканцями будинку, із членами правління ОСББ «Щасливі метри», у зустрічі брав участь депутат Бориспільської міської ради Микола Грона. Люди були налаштовані проти будівництва, — зазначає Олександр Іванович. — На зборах я запропонував розглянути три варіанти, як може бути розташовано новий будинок. Щоб їх усі обговорити і обрати той, який влаштує і мешканців будинку, місто і нас, як забудовників. Правління ОСББ попросило надати пропозиції у письмовому вигляді. Наша відповідь була обґрунтованою, я звернувся до голови правління ОСББ, щоб отримати план поверху третьої секції та план проходження інженерних мереж по території. Але ОСББ відмовилося надавати документи. Ми їх отримали з інших джерел.
Сьогодні мешканців не цікавить наша готовність вирішити усі вимоги, які вони виставляли раніше, якщо буде досягнуто домовленості про зблоковане будівництво двох додаткових секцій. Вони проти. У соцмережах шириться бруд на адресу нашого підприємства та дезінформація з приводу будівництва», — розповідає Олександр Сич.

Потрібен компроміс
• Перший варіант — прибудова, виконання першого проектного рішення. При такому розташуванні добудовуватимуться дві секції по 14 поверхів. Медичний центр був би розташований у будинку. І у цьому випадку забудовник передав би місту приміщення з внутрішніми перегородками, сантехнікою, розводкою електроенергії, плиткою, внутрішніми роботами. Викуплені земельні ділянки розширили б прибудинкову територію багатоповерхівки. Також вирішилися б виставлені раніше вимоги по житловому будинку №8.

• Другий варіант — зводити будинок на земельній ділянці, яку викупив «Трест Бориспільсільбуд». Тоді підприємство місту нічого запропонувати не зможе, і про амбулаторію не йтиметься. Будинок буде чотириповерховий, і виділяти там площі буде збитково. Для мешканців багатоповерхівки підприємство нічого не зробить.

• Третій варіант — компромісний. Будинок зводиться окремо від будинку №8 на ділянці, що складається з двох частин: приватної і виділеної містом для зведення дев’ятиповерхівки. Але приміщення під медцентр буде меншої площі, і місто отримає голі стіни. На всі внутрішні роботи доведеться витрачати кошти з міського бюджету. А по вирішенню питань будинку буде окрема розмова.

При будь-якому із варіантів дитячий майданчик доведеться переносити. Куди саме — це залежатиме від обраного розташування новобудови.
Олександр Сич наголошує, що запропоновані варіанти потрібно обговорювати за круглим столом за участю всіх зацікавлених сторін. Нікому не потрібні конфлікти. Важливо знайти компромісне рішення.

Три варіанти розширення ЖК «Щасливі метри»

Один із варіантів забудови території

Особливості електропостачання
Мешканці «Щасливих метрів» скаржаться, що у них перенапруга в електромережах. Це тому, що трансформаторна підстанція розрахована не на три, а на п’ять секцій будинку. І трансформатори встановлено більш потужні, ніж потрібно сьогодні. Але якщо «Бориспільсільбуд» зводитиме будинок, який стоїть окремо, то потужності трансформаторної підстанції будуть спрямовані, насамперед, на новобудову. Адже власником підстанції є «Трест Бориспільсільбуд». І може так трапитися, що після цього у чотирнадцятиповерхівці не вистачатиме напруги. Тоді реконструкцію трансформаторної підстанції мешканці «Щасливих метрів» муситимуть виконувати за власні кошти. У випадку зблокованого будівництва такі проблеми не виникнуть, бо підстанція розрахована на п’ятисекційну будівлю.

ДПТ та його прогалини
При складанні детального плану цієї території (ДПТ) була допущена помилка. Територію викуплених земельних ділянок з будинками було визначено як зелену зону. Не може бути зеленої зони там, де розташовані приватні будинки. Тож необхідно внести зміни у розміщення приватних гаражів біля чотирьох 18-поверхових житлових будинків та інші питання. Було прийнято рішення про внесення коригування у ДПТ. До речі, помилка із зеленою зоною була не єдиною, яку необхідно виправляти у тому документі.
Прийнято рішення міської ради про надання дозволу на внесення змін до детального плану. Документи, необхідні для коригування, подані до управління архітектури, але роботу призупинено до прийняття компромісного рішення щодо будівництва.

До слова
Мешканці багатоповерхівки подали на ім’я міського голови та інших посадовців листа з вимогою скасувати рішення міської ради, яке дає дозвіл на коригування. Під зверненням є 179 підписів. Хоча у тому будинку значна частина мешканців — квартиранти. Людей закликають прийти з протестами на сесію Бориспільської міськради, яка відбудеться 27 лютого, оскільки виноситься питання про поділ земельної ділянки на прибудинкову територію та ту, яку можна виділити під будівництво.

Ірина КОСТЕНКО, фото автора

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

  1. Olesia 23 лютого 2018 16:37
    • Не подобається
    • +3
    • Подобається
    Уважаемая, Ирина !!! Сколько вы можете извращаться в своих статьях?Бориспольчанам нужен медцентр СЕЙЧАС, а не через нетзвестное количество лет. Нужно критиковать власть, что она не ищет путь СЕГОДНЯ это решить, имея уже постоеные незаселенные новые дома (в районе вокзала их 5), а находит себе оправлание перед избирателями, чтобы затянуть решение проблемы и поплотнее заполнить свои золото-валютные запасы под прикрытием медцентра

    Замiнiть заголовок до статтi: Ви хочете, щоб ваша "багатоповерхiвка перетворилася на труну"? - Мы йдемо до вас з прибудовою!
    Так же гарно Вами вже було написано про прибудови в Борисполi
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031