Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

У дороги навколо Києва хочуть вмонтувати системи контролю за вагою вантажівок


У дороги навколо Києва хочуть вмонтувати системи контролю за вагою вантажівок

Менеджер реформ дорожнього сектору команди підтримки реформ Міністерства інфраструктури України Віктор Загреба розповідає про інновації в дорожній сфері.
У дороги навколо Києва хочуть вмонтувати системи контролю за вагою вантажівок

Вікторія Єрмолаєва: Що таке інтелектуальні транспортні системи в Україні?

Віктор Загреба: Інтелектуальні транспортні системи — це сучасна індустрія, яка поєднує в собі електроніку, програмне забезпечення і телекомунікації. Це дуже широкий сектор. Те, що починає запроваджуватися в Україні, стосується доріг, бо є ще авіація, залізниця (про це ми зараз не говоримо). Найбільш актуальним, наболілим в Україні є автоматичні системи контролю за порушеннями правил дорожнього руху і системи контролю за ваговими параметрами вантажівок.

Вікторія Єрмолаєва: Навколо Києва буде впроваджено 8 точок для того, щоб зважувати вантажівки та вимірювати швидкість. Розкажіть про цей пілотний проект. Віктор Загреба: Проблема, яку має Україна, полягає в тому, що дороги дуже швидко руйнуються, навіть коли вони збудовані з дотриманням технологій. Так відбувається переважно через вантажний транспорт. Загальновагове обмеження — 45 тонн, однак сучасні машини можуть тягнути 80 і навіть 100 тонн. Перевізники намагаються зекономити кошти. Система передбачає зважування абсолютно всіх автомобілів, які їдуть певною дорогою в цілодобовому режимі. Це комплекс досить дорогого електронного і комп’ютерного обладнання, який встановлений на дорозі, в самий асфальт вмонтовані вагові системи, які зважують автомобіль, над дорогою встановлені камери, сенсори, лазерне обладнання. Якщо автомобіль порушує, це фіксується. У майбутньому буде автоматично надсилатися квитанція з великою сумою штрафу власнику цього автомобіля. Ще невідомо, коли саме це запрацює, однак політична воля керівництва міністерства і уряду така, щоб принаймні декілька точок системи в базовому варіанті запрацювали цього року, можливо, до кінця літа. Система не запрацює на повну, поки не будуть прийняті закони. 6 комплексів навколо Києва (2 будуть присвячені тільки швидкості) працюватимуть за принципом попереднього відбору. Вони зважуватимуть всі фури, які проїжджають. Інформація про ті, які мають перевантаження, в електронному вигляді буде надсилатися на комп’ютери найближчому посту Укртрансбезпеки. Повну версію розмови слухайте у доданому звуковому файлі.

Hromadske

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031