Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Прокуратура вимагає знесення будинку, який розташований на території пляжу у Бориспільському районі


Прокуратура вимагає знесення будинку, який розташований на території пляжу у Бориспільському районі

Прокуратурою Київської області пред'явлено позов про знесення незаконно побудованого нерухомого майна на землях водного фонду на території Бориспільського району

Бориспільською місцевою прокуратурою встановлено, що фізичною особою у незаконний спосіб набуто право власності на земельну ділянку для ведення садівництва, яка розташована в прибережно-захисній смузі річки Дніпро (громадський пляж) в адміністративних межах Процівської сільської ради Бориспільського району.

У подальшому, на вказаній земельній ділянці останнім збудовано та оформлено право власності на садовий будинок з господарськими спорудами.

Однак, відведення земельної ділянки та будівництво садового будинку відбулось з порушенням вимог земельного та водного законодавства, оскільки земельна ділянка відноситься до земель водного фонду, розташована в 100 метровій прибережно-захисній смузі річки Дніпро. Відведення таких земель у приватну власність, а також будівництво на них заборонено законом.

Завдяки принциповій позиції місцевої прокуратури, за її позовами рішеннями судів скасовано право власності на вказану земельну ділянку та садовий будинок.

З метою повного відновлення порушених прав громадян на вільний доступ до водних об’єктів та інтересів держави на землі водного фонду, Бориспільською місцевою прокуратурою пред’явлено позов до суду про знесення незаконно побудованого нерухомого майна.

Прес-служба прокуратури Київської області

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031