Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Немовлята без приданого


Немовлята без приданого

«Пакунок малюка», який повинен видаватися молодим породіллям при народженні дитини, досі не дістався Бориспільського пологового відділення. «Вісті» дізнавалися, чому немає обіцяного урядом бонусу?

До редакції звернувся новоспечений тато, який розповів про написання заяви до соцстраху щодо отримання «пакунку малюка».

«Ми їхали до пологового із розрахунком, що матимемо першочергові речі для дитини. Натомість я отримав зразок заяви, як написати прохання, щоб видали «пакунок малюка» за місцем проживання. Конкретної дати надання допомоги не було вказано», — із розпачем говорить бориспілець Олексій К.

У пологовому чекають. Головний лікар пологового відділення Бориспільської ЦРЛ Юрій Черних запевнив «Вісті», що анонсованого державою «пакунку малюка» до них ще не надходило жодного разу. Тому, каже, і вирішив просити породіль писати заяви до соціального захисту населення із проханням видавати пакунки за місцем фактичного проживання, щоб вони їх отримали після. «Зразок такої заяви я взяв на сайті Львівського Департаменту охорони здоров’я, бо київський не надав рекомендацій чи пояснень стосовно даної ситуації, — пояснює Юрій Анатолійович.
Головлікар пологового переконує, що очолюване ним відділення раз на місяць передаватиме усі написані заяви до соцзахисту (міських жителів — в міський, із району — в районний). «Таких заяв назбиралося майже 100. Вважаю, що працівники соціальної служби мають видавати пакунки породіллям, як тільки такі надійдуть», — підсумовує Черних.

Соцзахист не уповноважений. Натомість, начальник Бориспільського міського управління соціального захисту населення Любов Даниленко говорить, що їхня служба не повинна займатися цією роботою, і каже, що функцій із доставки товару на дім соцзахист не виконує.

Крайніх у даній ситуації шукати можна де завгодно, однак насправді питанням надання державної допомоги в першу чергу займається Міністерство соціальної політики України. Департаменти охорони здоров’я на місцях не несуть відповідальності за державні забезпечення, управління соцзахисту не уповноважене розносити допомогу по домівках, а пологові будинки є лише отримувачами та водночас передавачами цієї допомоги.
Доки бориспільські породіллі чекають на допомогу від держави, в місті Кременчук «пакунок малюка» вже видають новонародженим, про це йдеться на одному із інформаційних сайтів міста.

детально
«Пакунок малюка» — це одноразова безповоротна адресна соціальна допомога українським сім’ям. Він містить першочергові й необхідні речі новонародженим протягом перших місяців життя. Видається додатково до вже існуючих виплат при народженні дитини. Сумарна вартість одного пакунку становить до 5 тис. гривень.
Подарунок містить 25 найменувань речей для нового громадянина країни: пелюшки, підгузки, дитячий одяг, плед-ковдру, матрац, дитячий крем, іграшку-брязкальце, рушник, рідке мило, електронний термометр для тіла та для води. Весь комплект упакований в коробку-колиску з міцного картону, розміром 43х70х27 см, яка виготовляється з міцного гофрокартону з кашировкою задля зміцнення конструкції.

Тетяна ХОДЧЕНКО

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031