Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Куди піти навчатись у 2017-у?


Куди піти навчатись у 2017-у?
Соціологи дослідили зникаючі і найбільш затребувані професії сьогодення і близького майбутнього в Україні.

Понад рік тому в Інтернеті з’явився список застарілих професій, які, як очікується, у світі та Україні зникнуть вже до 2030 року. До цього списку увійшло 57 професій, серед яких турагенти, листоноші, бібліотекарі, оператори call-центру та державних послуг, білетери, ріелтори, секретарі, банківські операціоністи, страхові агенти, пекарі, системні адміністратори, водії таксі, екскурсоводи, вахтери, кур’єри, оператори і багато інших професій. Головна причина через яку всі вони зникають — це розвиток технологій. Наприклад, у Китаї вже створили роботів-журналістів, які можуть писати новини лише за 1 секунду. Uber вже тестує безпілотне таксі в Пітсбурзі. А от Dominos вже найближчим часом планує запускати доставку піци дронами. Звичайно, журналістам, таксистам та кур’єрам в Україні поки боятися нічого, бо це надто високі техногії для масово впровадження в нас. Та от, наприклад, ріелторам, коли вже є безліч варіантів знайти-найняти квартиру без посередників (від оголошень OLX до спеціальних сервісів на зразок lun.ua, dwell.kiev.ua або mushroom.com.ua) варто було б продумати варіанти подальшого заробляння своєї копійки. Так само є над чим замислитись і операторам служби таксі, адже є мобільні додатки цих служб, на яких видно, яка саме машина їде, де вона перебуває і о котрій буде.

Так само, погодьтеся, відпадає потреба у такій професії, як банківський службовець, адже нинішній обсяг розвитку інтернет-банкінгу говорить сам за себе. Можна лише уявити, скільки десятків тисяч операціоністів вже сьогодні позбавлені роботи через таку автоматизацію і що буде з ринком банківських послуг найближчим часом. І якщо, до прикладу, листоноші зможуть перекваліфікуватись і замість листів та газет розноситимуть документи та посилки-бандеролі, то що буде з виробничими професіями?

Тим часом, автоматизація, схоже, не торкнеться тих сфер, де вона справді необхідна, наприклад, прибирання територій або рух громадського транспорту. Крім того, так звану тотальну автоматизацію на ринку праці стримують ще й законодавчі акти, які потребують оригіналів печаток і підписів, а це все ускладнює перехід нинішніх офісів на безпаперовий режим.

А поки батьки майбутніх випускників сушать голови, куди перспективно буде відправити своє чадо на навчання, аби з отриманим дипломом справді була можливість знайти гідну роботу, на освітянських порталах з’явилась інформація про 10 професій, які будуть найближчим часом особливо затребуваними.

Як зауважують незалежні експерти, цей список серйозно адаптований до нинішніх кризових реалій. Весь список ТОП-10 має такий вигляд: 1. Програмісти (С + +, Java). 2. Технологи харчових виробництв. 3. Інженери-будівельники 4. Архітектори. 5. Дизайнери офісів і інтер'єрів. 6. Бухгалтери, аудитори, менеджери з персоналу, рекрутери. 7. Інженери-енергетики. 8. Маркетологи, юристи, журналісти. 9.Технологи виробів легкої промисловості.10. Фінансисти (спеціалізація «банківська справа»).

Зоряна МУСІЄНКО

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031