Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Українських учителів вчитимуть громадянським компетентностям


Українських учителів вчитимуть громадянським компетентностям
Упродовж 2017-2018 років 25 тисяч освітян пройдуть навчання з розвитку громадянських компетентностей. Про це повідомили у прес-службі Міністерства освіти і науки.

Навчання відбуватиметься у межах швейцарсько-українського проекту «Розвиток громадянських компетентностей в Україні – DOCCU», який реалізовується у співпраці зі Швейцарським бюро співробітництва в Україні та Національним агентством України з питань державної служби.

За словами національного координатора з освіти для демократичного громадянства і прав людини в Раді Європи Раїси Євтушенко, громадянські компетентності відіграють важливу роль як складова Концепції «Нової української школи».

«Їхній розвиток як наскрізного елементу шкільної освіти включатиме отримання учнями знань, умінь та цінностей, необхідних для життя в сучасному громадянському суспільстві», – зазначила Євтушенко.

У свою чергу директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні Хольгер Тауш наголосив, що проект DOCCU має особливе значення в контексті реформи системи освіти в Україні, адже спрямований на посилення громадянського суспільства через поглиблення співпраці між владою, громадою та освітою.

Передбачається, що проект у наступні два роки розширить свою роботу в регіонах. З 2016 року до Київської та Одеської областей приєднались ще шість: Херсонська, Дніпропетровська, Полтавська, Львівська, Івано-Франківська, а також Луганська. Протягом нинішнього етапу проекту навчання в партнерських регіонах пройдуть понад 25 тисяч освітян.

Освта.ua

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031