Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

На порядку денному – пункт для біженців у Яготині


На порядку денному – пункт для біженців у Яготині

Під головуванням міського голови Наталії Дзюби відбулось засідання позачергової дев’ятнадцятої сесії Яготинської міської ради. Найбільш жваву дискусію серед депутатів викликало питання про звернення тимчасової контрольної комісії Яготинської районної ради щодо функціонування Пункту тимчасового розміщення біженців (ПТРБ) у Яготині.

Голова цієї комісії, заступник голови Яготинської районної ради Олександр Усенко наголосив, що комісія працює з листопада 2016 року. У процесі роботи її членами виявлено, на їхню думку, порушення чинного законодавства. Зокрема рішення Яготинської міської ради «Про надання дозволу на складання проекту відведення земельної ділянки під Пункт тимчасового розміщення біженців на вул. Студентській, 2 в м. Яготині в постійне користування» від 23 грудня 2003 року, який зберігається в архівному секторі Яготинської РДА, було підроблено.

Водночас міський голова Наталія Дзюба запропонувала членам комісії, депутатам міської та районної рад зібратись разом для вироблення механізму спільних дій щодо функціонування ПТРБ. Вона порекомендувала кожному місцевому депутату звернутися до політичної сили, яку він представляє, з пропозиціє винесення на розгляд Верховної Ради України та прийняття законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергового забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб», який допоможе місту вирішити питання існування пункту для біженців.

— Ми повинні домогтися, щоб нас почули. Не потрібно людей вводити в оману та стверджувати про заселення біженців до Пункту, оскільки міська рада неодноразово зауважувала і на сайті Міграційної служби це опубліковано, що заселення відбудеться лише за згодою громади, - зазначила Наталія Миколаївна.
Тож, на завершення довготривалих обговорень депутати вирішили розглянути висновки та пропозиції тимчасової контрольної комісії Яготинської райради щодо функціонування ПТРБ після розгляду цього питання на районній сесії.
Депутат міської ради Ігор Чорнобай зауважив, що окрім питання пункту біженців у місті є й інші проблеми, зокрема екологічні. Присутній на засіданні Олександр Леонтієв, доцент кафедри «зеленої» економіки, відповідальний виконавець екологічних проектів Державної екологічної академії, ознайомив депутатів з пропозицією проведення екологічного паспорту міста.

Традиційно на сесії були прийняті рішення із земельних питань. Так, депутати звернулися до Яготинської райради з пропозицією щодо передачі до комунальної власності територіальної громади Яготин дитячого майданчику «ROSHEN» по пров. Говорова, 25 та прийняли рішення про направлення вільних залишків спеціального фонду міського бюджету. Наталія Дзюба також ознайомила депутатів із розпорядженням голови Яготинської РДА про розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в адміністративних межах Райківщинської сільської ради для передачі її в постійне користування КП «Комунальник» під розміщення полігону твердих побутових відходів.

На завершення сесії мер Яготина ознайомила депутатів з результатами робочої поїздки до Дунаєвецької об’єднаної територіальної громади Хмельницької області та зауважила, що буде створено маршрут поїздок до ОТГ для вивчення необхідного досвіду депутатами міської ради.

Валерій Гірченко

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031