Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

У Рогозові автобуса чекають на печі…


У Рогозові автобуса чекають на печі…

«Вісті» продовжують знайомити із незвичайними зупинками Бориспільщини, що завдяки фантазії небайдужих людей перетворюються на картини. Цього разу ми завітали до села Рогозова.

Місцеву художницю Марину Попович добре знають і в селі, і за його межами. До масштабних проектів дівчині не звикати: розписувала стіни шкіл, дитячих садочків, приватних будинків. Доторкнулася пензлем і до всіх, окрім, кімнат власного помешкання: стіни своєї «фортеці» завішала картинами. Тож на ініціативу сільського голови причепурити автобусні зупинки населеного пункту відгукнулася без вагань.

Іван Овсієнко, колишній директор школи, над пошуками професійної художниці довго не роздумував. Найцікавіше те, що час від часу Марина перевдягає зупинки, за потребою оновлюючи композиції.
Тож знайомтеся із нинішнім «вбранням» зупинок.

Зупинка №1, на в’їзді
У Рогозові автобуса чекають на печі…

На тлі-прапорі красуються маки, відомі у сучасній символіці як знак пам’яті. А ще кажуть, що ця квітка — означення сили єдності: якщо одну макову зернину й побачити складно, то жменя і смаку стравам додає, і приготувати з неї можна, наприклад, цілого пирога.
На стінах зупинки зображено й голубів — птахів усеземної любові.

Зупинка №2
У Рогозові автобуса чекають на печі…

Це не просто місце очікування транспорту, а справжня піч з вікнами, рушниками, мальвами, хлоп’ям і дівчам в українських сорочках. Марина пригадує, що коли повністю перемальовувала зображення, дехто розкритикував ідею, казав, що попередні малюнки були кращими. А от сусідка тітка Оля ще у напівготовому стані зупинку полюбила, через паркан гукала Марину, радила, що можна підправити. Сьогодні це улюблене місце мешканців Рогозова й самої художниці. Зупинка розташована найближче до її домівки, звідси вона й вирушає на рейсові маршрути.

Зупинка №3
У Рогозові автобуса чекають на печі…

Нагадує маленьку затишну хатинку. З одного боку під вікном «розрослися» мальви, з іншого — справжній квітник. Всередині багато рушничків. І знову без ластівок ніяк: вони «тримають» віночок зі стрічками.

Зупинка №4
У Рогозові автобуса чекають на печі…

Головний елемент — українку з паляницею в руках і рушники — заступили стіни магазину «Гурман», що нещодавно тут відкрився. Нині видно соняхи, калинові кетяги і стрічки. Ця зупинка найбільш крилата в прямому сенсі слова: на стінах оселилися зграї ластівок і синичок. Як зізналася Марина, все тому, що вона дуже любить малювати птахів.

Ольга Огняник, фото автора

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031