Бориспiль
C

Стара версія сайту

Щотижневе видання «Вісті.Інформація.Реклама»

Щотижневе видання «Вісті.Інформація.Реклама»

Головні новини

Від інструктора — до заслуженого працівника спорту

Від інструктора — до заслуженого працівника спорту

• Олімпіада-80: факелоносці Борисполя. На фото зліва направо: Петро Базюченко, майстер спорту з ігрового спорту, в минулому — директор Кучаківського племзаводу; Володимир Борліс, інструктор з фізкультури аеропорту «Бориспіль»; Микола Костянець, нині заслужений працівник спорту.

Директору Бориспільського міського спорту та фізичного здоров’я населення Миколі Костянцю присвоєне почесне звання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України» відповідно до Указу Президента України від 27.06.2018 №188/2018.

Високу відзнаку з нагоди Дня Конституції України в галузі спорту отримали лише 11 фахівців по всій Україні. «Вісті» поздоровили Миколу Петровича із визнанням та поцікавилися шляхом до нагороди та його баченням перспектив спортивної сфери м. Бориспіль.

Попри спортивні й життєві досягнення та багаторічну роботу на благо рідного міста, Микола Петрович є скромною людиною та наголошує, що отримана ним нагорода — результат колективної роботи міських тренерів, директорів спортивних клубів, усіх працівників спорту Борисполя, депутатів міської ради та особливо міського керівництва, які роблять усе можливе для підтримки та розвитку спорту у місті. Без командної роботи, каже, не вдалось би досягти таких результатів і Бориспіль навряд чи виховав би стільки успішних спортсменів. «Завдяки нашій спільній роботі Бориспіль був і лишається кращим у спортивному житті області: наші команди — неодноразові переможці всеукраїнських, європейських та світових змагань, а за останні 10-15 років звання майстра спорту отримали понад 100 мешканців Борисполя», — ділиться уже заслужений працівник спорту.
Від інструктора — до заслуженого працівника спорту

Для Миколи Петровича спорт — це покликання, у спорті він із юності. Стартувавши у 21 рік інструктором фізкультури, за 50 років пройшов чимало: був і очільником спортивного комітету, і головою товариства «Колос». Згадує заняття парашутним спортом (всього здійснив 38 стрибків), пишається, що ніс Олімпійський вогонь Борисполем під час Олімпіади-80. Крім того — є депутатом Бориспільської міської ради 5-ти скликань. Каже, завжди підтримує ідеї міської влади щодо розвитку спортивної інфраструктури: будівництво нових стадіонів та сучасних спортивних майданчиків в школах та дворах багатоквартирних будинках, відкриття секцій. «Дякуючи співпраці із депутатами та взаєморозумінню з міським головою Анатолієм Федорчуком, нині фінансується створення спортивних клубів та оздоровчих центрів, а місто стабільно розвивається у плані спорту», — коментує Микола Костянець.

Про спортивн іплани Борисполя
• За словами Костянця, у цьому році планується відкриття у Борисполі чотирьох майданчиків зі штучним покриттям у школах № 3, 6, 7 та 8, а також встановлення там тренажерів. Микола Петрович наголошує, що він є прибічником штучного покриття на шкільних майданчиках: «У Європі у школярів є можливість прийняти душ після уроку фізкультури, змивши пил і бруд, перевдягнутися та продовжити навчання. В Україні ж, навіть якщо деяким школам «пощастило» і душові там передбачені, то в них, як правило, відсутня вода. Тому Бориспіль обирає штучне покриття, воно більш гігієнічне та зручне в наших умовах». У найближчих планах міста — будівництво спортивного стадіону біля школи №4.

• Також співрозмовник підтвердив, що ведуться перемовини з міською владою щодо можливості будівництва нової дитячого-юнацької спортивної школи, бо приміщення існуючої ДЮСШ давно не вистачає. «Біля біля школи № 6 є два гектари вільної землі, яка закріплена за школою, але не використовується. У влади міста є амбітна ідея — побудувати там сучасну споршколу, можливо — із великим басейном та льодовим стадіоном. Цього вимагає час. Зараз ідея на стадії обговорення, але я вірю, що усім вдасться дійти згоди і вона буде реалізована», — підсумував Микола Костянець.



Наталія ТОКАРЧУК

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Вопрос: 156+2
Ответ:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введите код:
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031