Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Питання маршрутних перевезень по Бориспільському району вирішено


Дискусії навколо пільгового проїзду та підвищення тарифів на перевезення пасажирів на маршрутах району розгорнулися в понеділок, 16 січня, під час апаратної наради в райдержадміністрації.
Питання маршрутних перевезень по Бориспільському району вирішено
Участь в обговоренні транспортного питання взяли голова РДА Дмитро Воронін, його заступник Роман Шуменко, керівники структурних підрозділів адміністрації, сільські голови, очільники територіальних органів влади та перевізники, що обслуговують район: ПрАТ "АТАСС-Бориспіль", ТОВ "Автосервіс", ПП "Автосервіс", ФОП Насонов С.М., ФОП Солдатенко Н.О.
Питання маршрутних перевезень по Бориспільському району вирішено
Проїзд в Бориспільському районі подорожчав на початку січня 2017 року. Перевізники без узгодження з місцевою владою прийняли рішення підняти вартість проїзду на сільських маршрутах, скасувати так звані «пільгові» дні та обмежити кількість пасажирів пільгових категорій до двох осіб на рейс. Це спричинило обурення місцевих мешканців та призвело до напруження у відносинах між підприємцями, сільськими головами та керівництвом адміністрації.
Питання маршрутних перевезень по Бориспільському району вирішено
Виступаючи на нараді, заступник голови райдержадміністрації Роман Шуменко зауважив: «Перевізники мають право в односторонньому порядку згідно з чинним законодавством підвищувати ціни без погодження з Київською обласною державною адміністрацією. Але відповідно до діючого договору, за яким вони надають транспортні послуги, тариф повинен бути узгоджений з районною адміністрацією. Так прописано в договорі. В іншому випадку ми маємо право або розірвати угоду з перевізником, або видати розпорядження щодо заборони підвищення тарифу, або прийняти будь-яке інше конструктивне рішення в рамках діючого законодавства, що дозволить врегулювати проблему».

Він спростував інформацію в оголошеннях, розміщених в автобусах. У них йшлося про те, що Бориспільська районна державна адміністрація не приймала рішення щодо відшкодування проїзду громадянам пільгових категорій, у зв’язку з чим перевізник скасував «пільгову» середу та обмежив кількість пільговиків за один рейс.

За словами Р.Шуменка, 23 грудня 2016 року на сесії районної ради було прийнято рішення про виділення 615 тис грн на компенсацію проїзду пасажирів пільгових категорій. Управління соціального захисту РДА офіційно звернулося до перевізників з проханням заключити угоди та перерахувати кошти. Якщо протягом року виникне необхідність збільшити суму виділених коштів, то в бюджеті будуть прийняті відповідні зміни.
Питання маршрутних перевезень по Бориспільському району вирішено
Водночас в адміністрації нагадали перевізникам про обов’язкове дотримання законодавства в частині пільгових перевезень. «Якщо перевізник законно піднімає тарифи, то повинен виконувати зобов’язання перед державою, перед законом, і відповідно до спільної угоди, та без всіляких обмежень перевозити пільговиків! Не одну, не дві, не три людини за рейс, а стільки, скільки їх сідає. Не тільки в середу. А в усі дні, як того вимагає чинне законодавство», — підкреслив Роман Шуменко.

В ході наради присутні обговорили причини подорожчання вартості проїзду та доцільність підняття тарифу. Керівник ПП «Автосервіс» Євген Грона зауважив, що тариф на перевезення формується з розрахунку вартості проїзду на приміських автобусних маршрутах: «Ми формуємо тариф згідно з методикою Кабінету Міністрів України, розробленою в 2015 році. В ній чітко зазначено: перевізник в разі фактів, на які він не може впливати, тобто зростання цін на енергоносії, запчастини і паливо, в тому числі більше, ніж на 10%, в установленому порядку переглядає тариф на перевезення».

Перевізники проаналізували ціни січня 2015-го та 2016-го років та дійшли висновку, що пальне подорожчало на 18%, запчастини — на 22%, деякі — на 46%, акумуляторні батареї — 27%, орендна плата за землю — на 32%, електроенергія — на 33%, природний газ — на 18%. Це основні фактори, що формують тариф. У результаті сьогоднішній тариф повинен складати 79 копійок за пасажиро-кілометр. Але, враховуючи низький рівень заробітних плат, перевізник прийняв рішення встановити тариф у розмірі 70 копійок за пасажиро-кілометр.

Підбиваючи підсумки, голова райдержадміністрації Дмитро Воронін наголосив на тому, що транспортне питання було включено до порядку денного апаратної наради, щоб громадськість мала змогу отримати об’єктивну інформацію та зрозуміти суть проблеми, дійти правильного рішення. «Усі питання треба вирішувати в ділових переговорах, шукати спільну мову, знайти консенсус і в жодному разі не підбурювати суспільство», — резюмував Дмитро Олександрович.

ДО ТЕМИ

За інформацією управління соціального захисту, 17-18 січня перевізники, що обслуговують маршрути Бориспільського району:ПрАТ "АТАСС-Бориспіль", ТОВ "Автосервіс", ПП "Автосервіс", ФОП Насонов С.М., ФОП Солдатенко Н.О., — заключили угоди щодо компенсації коштів за перевезення пасажирів пільгових категорій. Відтепер пасажири пільгових категорій їздитимуть безкоштовно, без обмеження кількості, в будь-який день. Діти шкільного віку платитимуть 20% загальної вартості проїзду. У планах — безкоштовний проїзд для вчителів сільських шкіл (за посвідченнями).

Бориспільська районна державна адміністрація

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031