Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

«Рок-н-ролл живе! Бориспільський прорив»


«Рок-н-ролл живе! Бориспільський прорив»

Під таким заголовком у «Бориспільських Вістях» вийшов матеріал про перший фестиваль «Старий новий рок» 19 років тому. Музичне свято довело свою життєву силу — 13—14 січня він знову радував наших прихильників року.

Організатор фестивалю — ГО «Бориспільський рок-клуб». У гостинному дворі «Бармаглот» за два вечори виступило дев’ять музичних колективів: «Колеса, ноги і підкови», «Critiqual Quinta», «Індекс Планети», «ЯРРА», «Інше небо», «Sheriff», «Уран 235», «Радар», «77 часов», «Важка українізація».
«Рок-н-ролл живе! Бориспільський прорив»
Будь-який фестиваль це, в першу чергу, тусовка. Цього року вона вдалася. Обіймалися, танцювали і спілкувалися всі: музиканти, їхні фанати і друзі. Насолоджувалися драйвом і діти, і юнь, і їхні батьки — чим не єднання поколінь?

Ми поговорили з Дмитром Футорним, лідером створеного у 1997 році гурту «Рана Рідібунда» і головним організатором.
«Рок-н-ролл живе! Бориспільський прорив»

— Як і коли почалася історія фестивалю?
— Ще восени 1997 року ми почали створення творчого об’єднання рок-музикантів і фестивалю, що мав стати своєрідним щорічним творчим звітом. Так з’явивилися Бориспільський рок-клуб і фестиваль «Старий новий рок». Ми проводили його з невеликими перервами майже щороку з січня 1998. У наступному році готуємося святкувати 20-річчя. Біля витоків цього руху стояли художня майстерня «Пепса» і гурт «Рана Рідібунда».
За роки існування у фестивалі брали участь музиканти із Запоріжжя, Севастополя, Києва, Малина, Санкт-Петербурга. Та головне — він завжди відображав нашу бориспільську рок-сцену.
«Рок-н-ролл живе! Бориспільський прорив»

— На думку організаторів, чи вдався фестиваль цього року?
— Цього разу нам знову вдалося досягти необхідної атмосфери творчого спілкування при всій різноплановості та розмаїтті стилей, бо, фактично, всі дев’ять груп грають у різних напрямках.
Від імені оргкомітету я щиро дякую музикантам, нашим рідним фанам, господарям залу, ГО «Фестклаб», Борисові Шапіро, ArtMixMedia, партнерам і спонсорам! Всім, хто був причетний до цього неймовірного свята рок-музики! Всі разом ми вкотре підтвердили свою життєздатність, актуальність і силу. Дякую всім за правильну атмосферу, за єдність духу і насолоду у форматі правдивої, відвертої і потужної музики!
«Рок-н-ролл живе! Бориспільський прорив»
— Який вигляд зсередини має Бориспільский рок-клуб?
— Зараз Бориспільский рок-клуб налічує тринадцять коллективів. Наразі ми оновлюємо і актуалізуємо співпрацю в межах цього об’єднання. Метою є досягнення максимального ступеня спілкування, співпраці та взаємодопомоги у концертній і творчій діяльності.
«Рок-н-ролл живе! Бориспільський прорив»

При клубі створено раду представників гуртів, мене обрали її головою. Кожна група має свого представника, якого делегує на збори. Зараз ми плануємо, крім «Старого нового року», інші спільні заходи.
«Рок-н-ролл живе! Бориспільський прорив»
— Які Ваші особисті відкриття цьогорічного фесту?
— Для мене це однозначно відроджений «Уран 235» і беззаперечно — етно-синтез рок-група «ЯРРА», стиль якої для Борисполя є ковтком свіжого повітря. Приємно було почути, що, незважаючи на оновлення складу, гурт «Інше небо» значно додав у драйві та яскравості. Кавер-гуртам «Шеріф» і «Радар» вдалося об’єднати всіх учасників у процесі спільного виконання пісень, а «Радар» показав класне шоу і гідно поставив крапку.
«Рок-н-ролл живе! Бориспільський прорив»

Сергій КРУЧИНІН

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031